Cat costa cazarea la un hotel de 5 stele in Romania fata de Bulgaria, Grecia si Turcia

 

Litoralul românesc este mai sarac decât cel bulgaresc sau turcesc atunci când vine vorba de hoteluri de cinci stele. Motiv pentru care preturile la cazare la hotelurile noastre sunt mai mari decât în Nisipurile de Aur sau în Antalya.

hotel 5 steleNu la toate hotelurile se mai gasesc camere libere. Cei care nu si-au rezervat din timp vor avea mai putine optiuni. ECONOMICA.NET îti prezinta care sunt tarifele la cazare pentru o saptamâna, în luna august, atât pe litoralul românesc, cât si în Bulgaria, Turcia si Grecia.

La Mamaia, un sejur pentru perioada 10-17 august la cel mai popular hotel – Arena Regia Hotel & Spa costa 1.855 de euro, iar în acest pret este inclus doar micul dejun. Un sejur pentru aceeasi perioada, la cel mai nou hotel de cinci stele – Inter, din statiunea Venus, costa 1.337 de euro, cu demipensiune.

În utlimii ani, hotelierii bulgari au luat-o înaintea celor de pe litoralul românesc si au reusit sa atraga zeci de mii de turisti. Cele mai cautate, nu doar de catre români, ci si de catre turistii de alte nationalitati, sunt Sunny Beach si Nisipurile de Aur.

La cel mai popular hotel din Sunny Beach, Royal Palace Helena Sands, o camera dubla pentru sapte nopti, cu demipensiune costa 1.036 euro. Pentru perioada 10-17 august. Acelasi sejur, dar în Nisipurile de Aur, la hotelul Riviera Beach Hotel, are un pret de 1.351 euro, în regim all-inclusive. La aceste tarife trebuie sa mai adaugati transportul cu masina.

În ceea ce priveste preturile hotelierilor de pe litoralul turcesc, si acestea sunt mai mici decât cele din România. În cazul unei vacante în Turcia, trebuie sa luati în calcul însa si transportul cu avionul.
Un sejur în aceeasi perioada ca si în cazurile mai sus prezentate, la hotelul Rixos din Antalya, tariful este de 1.071 de euro, cu mic dejun inclus. Iar în statiunea Kemer o camera pentru doua persoane, în regim all-inclusive la hotelul Crystal de Luxe Resort & Spa, costa 1.207 de euro.

În Grecia, un sejur pentru doua persoane la Mediterranean Village, din Paralia Katerini, costa 1.200 de euro si are doar micul dejun inclus. Iar la hotelul Rodos Park Suites & Spa, camera dubla, cu mic dejun, costa 1.300 de euro. Si în acest caz, nu uitati de costurile cu combustibilul în cazul în care alegeti sa calatoriti cu masina personala.economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie