Gestionarea mai buna a riscurilor la bancile europene – proiect de lege

 

Comisarul pentru piata interna si servicii Michel Barnier va propune, în octombrie, un proiect de lege pentru o mai buna gestionare a riscurilor la cele 8.300 de banci europene, transmite Reuters, citata de Agerpres.

risc profesionalÎn timpul unei vizite la Londra, oficialul european a explicat ca noul proiect va fi în concordanta cu Raportul publicat recent de grupul condus de Erkki Liikanen, guvernatorul Bancii Centrale a Finlandei, privind masurile ce pot fi adoptate pentru reducerea riscurilor la marile banci.

De asemenea, sustine Michel Barnier, noul proiect va tine cont de masurile planificate deja de Franta si Germania.

Reforma sistemului bancar este promovata de grupul condus de Erkki Liikanen, guvernatorul Bancii Centrale a Finlandei, care a cerut ca institutiile de creditare din UE sa separe activitatile de tranzactionare de cele de retail si sa respecte reguli suplimentare privind bonusurile.

Banci ca BNP Paribas si Deutsche Bank sunt împotriva propunerilor de separare a activitatilor de tranzactionare de cele de retail, argumentând ca modelul de „banca universala”‘ ajuta clientii si sprijina cresterea economiei.

„Nu vreau sa penalizam activitatea bancilor când ele lucreaza în beneficiul economiei si industriei. Cu siguranta, o parte din activitatea bancilor o reprezinta sprijinirea industriei si economiei”, a declarat recent Michel Barnier, comisarul european pentru piata interna si servicii. Acesta a adaugat ca oficialii europeni lucreaza la un studiu care va evalua în mod precis efectele implementarii masurilor de reformare a sistemului bancar din UE. bursa.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie