Premierul Victor Ponta va asigura interimarimatul la Ministerul Transporturilor

 

Presedintele Traian Basescu a semnat vineri decretul pentru desemnarea premierului Victor Ponta ca ministru interimar al Transporturilor.

victor ponta7„În temeiul prevederilor art. 94 lit. c), art. 100 alin. (1), art. 106 si ale art. 107 alin. (4) din Constitutia României, republicata, precum si ale art. 9 alin. (2) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului României si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare, având în vederea propunerea primului-ministru, presedintele României decreteaza: Articol unic – Se desemneaza domnul Victor-Viorel Ponta, prim-ministru, ca ministru interimar al Transporturilor”, se arata în decretul semnat de presedintele Basescu.

Seful statului a semnat, anterior, si decretul pentru revocarea din functia de ministru al Transporturilor a lui Relu Fenechiu.

Relu Fenechiu a fost condamnat vineri de Înalta Curte de Casatie si Justitie în dosarul ”Transformatorul” la cinci ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în forma calificata. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Dupa decizia ÎCCJ în cazul lui Fenechiu, premierul Ponta si-a exprimat regretul fata de condamnarea acestuia si a spus ca asteapta o noua nominalizare din partea PNL pentru portofoliul Transporturilor.

Întrebat, la o emisiune televizata, daca îi pare rau ca l-a numit ministru pe Relu Fenechiu premierul a negat, spunând ca în cele sase luni a fost unul dintre cei mai eficienti membri ai Guvernului.

”Nu, îmi pare rau de condamnare. Dar în cele sase luni cât a fost ministru a fost – si am spus-o înainte, o spun si acum – a fost unul din ministrii cei mai eficienti, a avut lucruri importante de rezolvat si le-a rezolvat, le-a gestionat foarte bine si îmi pare rau ca pierd un ministru, repet, eficient si foarte bun”, a aratat acesta. (AS – autor: Mirela Barbulescu, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie