Gheorghe Surubaru, reales în functia de viceprimar al Clujului

 

Gheorghe Surubaru (PDL) a fost reales, joi seara, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca de catre consilierii locali, dupa ce acesta demisionase din functie în urma cu doua ore din motive personale.

Gheorghe SurubaruGheorghe Surubaru a fost reales, joi seara, prin vot secret, într-o sedinta de îndata convocata de primarul Emil Boc, cu 14 voturi, primite din partea consilierilor PDL si UDMR, fiind singurul candidat propus.

Consilierul PDL, Radu Moisin, a declarat ca l-a propus pe Gheorghe Surubaru dupa ce s-a analizat situatia acestuia, „bazata pe o presupusa eroare”.

Dupa vot, Surubaru a depus juramântul si a declarat ca îsi va depune, în continuare, toata priceperea si activitatea în slujba orasului si a cetatenilor.

„Multumesc consilierilor si domnului primar pentru încrederea acordata din nou si va asigur ca, si în continuare, voi depune toata priceperea si activitatea în slujba orasului si a cetatenilor. Mi-am dat demisia pentru ca am considerat ca asa este mai bine pentru stingerea situatiei create, care a fost, de fapt, o neîntelegere. Eu am demisionat de la firma unde eram asociat si administrator la 1 iunie 2012, iar faptul ca demisia nu a fost înregistrata este o deficienta de procedura în înregistrarea actelor în institutiile abilitate. A fost nevoie de demisie pentru a linisti situatia creata”, a spus Surubaru.

La rândul sau, primarul Emil Boc a declarat ca Gheorghe Surubaru este „un bun profesionist”.

„Partea care tine de incompatibilitate, cred ca s-a lamurit situatia, dânsul nu a facut decât sa trimita demisia la firma unde a fost administrator. Faptul ca nu a fost înregistrata la timp de catre firma sau altcineva, nu este din vina sa. Cred ca acum s-a închis sesizarea prefectului”, a spus Boc.

Consilierii USL si PPDD au lipsit de la sedinta de îndata si au sustinut ca nu au dorit sa aleaga un nou viceprimar „în viteza, pe genunchi”.

Consilierul PSD, Claudia Anastase, a declarat ca decizia de alegere a unui viceprimar trebuie sa fie „matura”.

„Este bine ca a demisionat domnul Surubaru, dar nu trebuie sa alegem, în viteza, un nou viceprimar. Nu este o decizie care sa fie luata pe genunchi’, a spus Anastase.

Consilierul PNL, Ovidiu Florian, a declarat, la rândul sau, ca primarul Emil Boc a fortat alegerea unui nou viceprimar într-o sedinta de îndata, iar alesii USL nu au vrut sa îi faca jocurile.

„Boc se considera, în continuare, la conducerea Guvernului, când dadea ordonante de urgenta, iar acum convoaca sedinte de îndata”, a spus Florian.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Gheorghe Surubaru a demisionat, joi, din functie, la finalul unei sedinte ordinare a Consiliului Local, invocând motive personale, dupa ce, la sfârsitul lunii iunie, Prefectura Cluj solicitase încetarea mandatului acestuia pe motiv de incompatibilitate.

„Am demisionat pentru ca asa am considerat eu cel mai bine sa procedez pentru detensionarea situatiei create. Am demisionat din motive personale”, spunea Surubaru, care va ramâne, în continuare, consilier local.

Surubaru a fost ales viceprimar în iunie 2012, dupa ce a fost ales în functia de consilier local din partea PDL.

Prefectura Cluj a înaintat în 11 iunie, secretarului Consiliului Local Cluj-Napoca propunerea de încetare a mandatului de viceprimar al lui Gheorghe Surubaru, pe motiv de incompatibilitate.

Purtatorul de cuvânt al Prefecturii Cluj, Ana Danciu, declara atunci, pentru corespondentul MEDIAFAX ca dintr-o adresa primita de la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) a reiesit ca Gheorghe Surubaru a detinut functia de asociat si administrator al unei firme pâna în mai 2013, la aproape un an de alegerea sa ca viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

Totodata, Surubaru a fost acuzat de liderul PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, ca a fost timp de un an si viceprimar si asociat si administrator al unei societati comerciale, ceea ce contravine legii. Andreea Tobias, Vasile Magradean, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie