Decretul de revocare din functie a lui Relu Fenechiu, a fost semnat de presedintele Traian Basescu

 

Presedintele Traian Basescu a semnat vineri decretul pentru revocarea din functia de ministru al Transporturilor a lui Relu Fenechiu.

basescu semnand„În temeiul prevederilor articolelor 85 alin. (2), 100 alin.(1) si 106 din Constitutia României, precum si al articolelor 5 si 7 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului României si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare, având în vedere propunerea primului-ministru, presedintele României decreteaza: Articol unic – Se revoca din functie domnul Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor”, se arata în decretul semnat de seful statului.

Relu Fenechiu a fost condamnat vineri de Înalta Curte de Casatie si Justitie în dosarul ”Transformatorul” la cinci ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în forma calificata.

Este pentru prima data când un ministru în functie este condamnat la închisoare.

În acelasi dosar, fratele ministrului, Lucian Fenechiu, a fost condamnat tot la cinci ani de închisoare cu executare pentru savârsirea infractiunii de complicitate la abuz în serviciu în forma calificata, aceeasi pedeapsa primind si Mihai Bogdan Damian, asociat unic si administrator la firma Europlus SRL Iasi.

De asemenea, Ioan Turbatu si Ioan Marghidan, directori generali la SISEE Moldova, au fost condamnati la câte sase ani închisoare pentru abuz în serviciu în forma calificata, iar Petru Andronache, director comercial la Electrica Moldova, a primit pedeapsa cea mai mare de sapte ani de închisoare.

Instanta i-a obligat pe Relu si Lucian Fenechiu, Petru Andronache, Ioan Turbatu si Mihai Bogdan Damian la plata în solidar a sumei de 6.327.390 lei, reprezentând daune materiale catre SISEE Moldova.

Judecatorii au mai dispus mentinerea sechestrului asigurator pus pe bunurile inculpatilor, în cazul lui Relu Fenechiu fiind vorba de un BMW X6 si trei imobile din municipiul Iasi.

Inculpatii au mai fost obligati sa plateasca câte 25.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare catre statul român.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.(AS – autor: Mirela Barbulescu, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie