Cristian Cioaca a calificat condamnarea sa pentru omor „o insulta la adresa justitiei”

 

Fostul politist Cristian Cioaca a afirmat vineri, la Curtea de Apel Pitesti, ca hotarârea Tribunalului Arges prin care a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru omor si profanare de morminte este „o insulta la adresa justitiei”.

cristian cioaca„Aceasta hotarâre este o insulta la adresa justitiei din România. Hotarârea de condamnare este copiata din rechizitoriul întocmit de procurori. (…) Asteptam sa prezinte macar un motiv, un singur motiv întemeiat pentru care sunt aici, în aceasta situatie”, a spus Cioaca în fata completului care urmeaza sa se pronunta în privinta arestarii sale preventive.

Inculpatul a mai spus, în cuvântul sau, ca se asteapta la o judecata corecta din partea magistratilor de la Curtea de Apel Pitesti.

Completul Penal 17 A, caruia i-a fost repartizata judecarea pe fond a apelului în dosarul privind uciderea Elodiei Ghinescu, a luat în discutie, vineri, o cerere de revocare a arestarii preventive formulata de Cristian Cioaca, dupa ce un prim complet îsi declinase competenta în cauza.

Avocata Maria Vasii, care îl reprezinta pe Cioaca, a invocat, în favoarea revocarii arestarii preventive, o serie de precedente din jurisprudenta europeana. Ea a sustinut, totodata, faptul ca masura arestarii preventive nu se mai justifica, în conditiile în care clientul sau nu este condamnat definitiv si nu reprezinta un pericol pentru ordinea publica.

În schimb, procurorul de sedinta a solicitat mentinerea arestarii preventive, pe motiv ca inculpatul a fost deja condamnat de o prima instanta pentru savârsirea unei infractiuni grave.

Instanta a ramas în pronuntare în privinta revocarii masurii preventive.

Primul termen pe fond pentru judecarea apelului a fost stabilit pentru data de 3 octombrie 2013.

Cristian Cioaca a fost condamnat de Tribunalul Arges, pe 2 iulie, la 21 de ani de închisoare pentru savârsirea infractiunii de omor calificat si la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând sa execute 22 de ani de detentie.

Sentinta instantei de fond a fost atacata ulterior cu apel de catre toate partile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama si fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de parti civile în dosar, dar si de procurori.

Inculpatul a mai fost obligat, prin sentinta Tribunalului Arges, sa plateasca echivalentul 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului sau minor Patrick, în calitate de parte vatamata. De asemenea, Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma sa primeasca daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro.

Cioaca a fost obligat si la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat.

Cristian Cioaca este încarcerat la Penitenciarul Colibasi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie.

Inculpatul a fost trimis în judecata de procurorii Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie pentru savârsirea infractiunilor de omor calificat si profanare de morminte, el fiind acuzat ca si-a ucis sotia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

Cristian Cioaca se afla în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012.(AS – autor: George Onea, editor: Danut Puscasu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie