Transalpina va intra in reparatii

 

Transalpina (DN 67C), considerata cea mai înalta si mai frumoasa sosea din România, cu o lungime de 148 de km, va intra în reparatii dupa ce vor fi aprobati indicatorii tehnico-economici pentru a fi posibila efectuarea de plati în continuare pentru acest tronson, reiese din datele CNADNR.

transalpinaLucrarile de asfaltare pe Transalpina au început în 2009 si ar fi urmat sa fie gata pâna la sfârsitul anului 2013.  Dupa ce firma constructoare, Romstrade, a intrat în insolventa, lucrarile au fost sistate.

Drumul are nevoie de executarea mai multor lucrari, între care se numara montarea de parapeti, finalizarea unor poduri, executarea zidului de sprijin pe o lungime de 5 km, dar si lucrari de semnalizare verticala sau marcaj axial, potrivit adresei trimise de CJ Alba catre ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Inters National si Investitii Straine, Dan Sova si citata de alba24.ro

Potrivit raspunsului trimis de CNADNR catre CJ Alba si citat de Agerpres, finantarea lucrarilor la DN 67C se realizeaza prin sistem credit furnizor, iar platile efectuate pâna în prezent, cu Bilete de Ordin, sunt la nivelul indicatorilor tehnico-economici aprobati, fapt pentru care lucrarile au fost suspendate din 5 octombrie 2012, nefiind înca emis ordinul de reluare a acestora.

Pe Transalpina mai sunt de executat lucrari fara de care drumul risca sa devina unul necirculabil, potrivit reprezentantilor CJ Alba. Astfel, pe sectorul de drum cuprins între Sebes si limita cu judetul Vâlcea, sunt turnate trei straturi de covor asfaltic, cu exceptia pozitiilor kilometrice 86-91, 96-102, 116-117, unde mai este necesara turnarea stratului de uzura.

Pe sectorul cuprins între km 80+000 si km 80+500 este necesara executarea fundatiei drumului si turnarea a trei straturi de asfalt, iar între km 80 si km 90 este necesara finalizarea a 40 de podete, unde straturile de asfalt nu sunt turnate.

Cel mai înalt punct al Transalpinei este în Pasul Urdele, situat la peste 2.100 de metri. Drumul face legatura între localitatea Novaci (Gorj) si Sebes (Alba), strabatând judetele Gorj, Vâlcea, Sibiu si Alba. gandul.info

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie