Liviu Dragnea da sfaturi reprezentantilor Ministerului Educatiei: Ar trebui sa se gandeaca serios la reintroducerea admiterii la liceu si facultate

 

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la Sibiu, ca a intrat la facultate cu media 9.23 pentru ca a dat „un bacalaureat care nu era patat de obiceiurile din zilele noastre”, afirmând ca reprezentantii MEN „ar trebui sa se gândeasca serios” la reintroducerea admiterii la liceu si facultate.

liviu dragnea 1Vicepremierul Liviu Dragnea, care participa, joi, la Sibiu, la o dezbatere pe tema regionalizarii, a tinut, la începutul discursului sau, sa salute un fost coleg de liceu aflat în sala si a povestit ca a intrat cu media 9,23 la facultate, pentru ca a dat „un bacalaureat care nu era patat de obiceiurile din zilele noastre”.

„Vreau sa salut un fost coleg de liceu, cu care am învatat pentru bacalaureat si facultate si îmi aduc aminte ca am intrat la facultate cu vreo 9.23, dupa ce am dat un bacalaureat care nu era patat de obiceiurile din zilele noastre si nu era patat, pentru ca sistemul era gândit altfel”, a declarat Dragnea.

El a spus ca educatia trebuie restructurata, iar liderii politici ar trebui sa „aiba curaj” sa faca acest lucru.

„Trebuie sa avem curaj sa ne hotarâm pâna la urma cum structuram educatia. Atât timp cât noi admitem la liceu cu mediile din a VIII-a, iar la facultate cu media de la bacalaurat sau de la anumite materii din timpul liceului, sigur ca se concentreaza foarte mult pe acest examen”, a mai declarat vicepremierul.

Dragnea a mai spus ca reprezentantii Ministerului Educatiei ar trebui sa se gândeasca la reintroducerea examenelor de admitere la liceu si facultate.

„Ar trebui sa se gândesca serios cei de la Ministerul Educatiei si alti lideri politici daca nu cumva ar trebui reintrodus, macar ceea ce era înainte, si anume examen de admitere în liceu, examen de trepta, examen de admitere la facultate si fiecare în functie de capacitati se specializeaza si ajunge sa conduca parti din aceasta tara care genereaza progres”, a adaugat Dragnea. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie