Lipsa rovinietei ar putea duce la retinerea certificatului de inmatriculare – propunere DPIIS

 

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine a propus o serie de modificari a Ordonantei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din România. Ce trebuie sa stie soferii?

rovinietaCea mai importanta modificare propusa de DPIIS este reintroducerea procedurii de retinere a certificatului de înmatriculare al vehiculului utilizat fara rovinieta valabila, pâna la achitarea amenzilor datorate de contravenienti.

La articolul 8, dupa alineatul 2 se introduce un nou alineat, alineatul (2.1) cu urmatorul cuprins:

În cazul constatarii contraventiei prin intermediul terminalelor de interogare, utilizatorilor români si straini, odata cu aplicarea amenzii contraventionale, se aplica si sanctiunea contraventionala complementara de retinere a certificatului de înmatriculare al vehiculului, de catre personalul abilitat în acest sens, potrivit legii, pâna la prezentarea dovezii de achitare a amenzii contraventionale.

Interesant este ca, în acelasi timp, în cadrul Comisiilor Parlamentare exista o alta propunere de modificare a aceleiasi Ordonante, în care initiatorul Victor Socaciu propune exact invers: eliminarea atât a sanctiunii platii „tarifului de despagubire”, cât si a masurii complementare de retinere a certificatului de înmatriculare, mentinându-se sanctiunea principala – amenda contraventionala – pentru detinatorii autovehiculului care utilizeaza reteaua de drumuri nationale din România fara sa plateasca tariful de utilizare. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie