Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, audiata la DNA

 

Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, s-a prezentat joi la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a fi audiata în dosarul în care directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este acuzat de santaj.

camelia voiculescuTot joi, la DNA s-a prezentat si Sorin Alexandrescu.

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie – 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a amenintat pe Ioan Bendei, administrator la RCS&RDS, ca va începe o campanie media compromitatoare împotriva sa, daca nu semneaza în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinând Antena TV Group.

„(… ) în intervalul 16 aprilie 2013 – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrâns, în mod repetat, partea vatamata Ioan Bendei, administrator al unei societati comerciale, amenintând-o cu darea în vileag a unor fapte compromitatoare pentru aceasta de natura a-i afecta viata personala si cariera profesionala. În aceasta modalitate, cel în cauza a urmarit sa-l determine pe Ioan Bendei sa semneze în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinând Antena TV Group SA în conditii prestabilite, respectiv pe o perioada de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica încasarea unui pret de 0,6 euro/lunar/abonat”, sustine DNA.

Procurorii declara ca, la jumatatea lunii aprilie 2013, administratorul de la RCS a fost contactat telefonic de Sorin Alexandrescu, care i-a solicitat o întrevedere urgenta, împrejurare în care, în ziua de 16 aprilie 2013, între cei doi a avut loc o întâlnire la un hotel.

Cu acest prilej, Sorin Alexandrescu i-a adus la cunostinta administratorului Ioan Bendei ca are în posesie un contract încheiat în anul 2009 între RCS/RDS si Bodu SRL, contract semnat de Ioan Bendei în numele companiei RCS/RDS, valoarea totala a acestuia fiind de 3,5 milioane euro.

Anchetatorii sustin ca, în acceptiunea lui Sorin Alexandrescu, contractul respectiv reprezenta, în realitate, o modalitate de a acoperi primirea cu titlu de mita a sumei de 3,5 milioane euro de Dumitru Dragomir, în schimbul careia acesta din urma a întreprins demersuri în a sustine compania RCS/RDS în câstigarea licitatiei organizate de Liga Profesionista de Fotbal, privind transmiterea TV a meciurilor de fotbal disputate în Liga I.

„Expunându-i aceasta situatie, inculpatul i-a comunicat partii vatamate ca, pentru a nu initia o campanie mediatica negativa la adresa sa, campanie care i-ar afecta viata personala si cariera profesionala, ar trebui sa accepte semnarea unui contract în numele societatii pe care o reprezinta cu Antena TV Group SA, având ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinând trustului mentionat anterior pe o perioada de 5 ani, la pretul de 0,6 euro/abonat/lunar. Totodata, încheierea unui asemenea contract ar determina stingerea tuturor litigiilor existente între SC RCS/RDS si Antena TV Group SA”, mai declara DNA.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie