Politia a audiat angajati ai Raiffeisen Bank, in urma reclamatiilor privind furturi din casete de valori

 

Politia a audiat angajati ai Raiffeisen Bank Ploiesti si a dispus expertize în urma reclamatiilor privind furturi din casete de valori, un oficial IPJ Prahova afirmând ca daca salariatii bancii ar fi respectat protocoalele nu s-ar fi ajuns la reclamatii si ca se pare ca acolo exista vulnerabilitati.

politia romanaPolitia Prahova a facut cercetari la fata locului, a ridicat mijloace de proba si a dispus mai multe expertize în cadrul anchetelor deschise la o sucursala a unei banci din centrul Ploiestiului, a declarat miercuri seful Serviciului Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova, comisarul-sef Nicolae Zecheru.

Întrebat despre ce expertize este vorba, Zecheru a spus ca nu poate da detalii întrucât acestea tin de anchetele care sunt în desfasurare.

„Daca la nivelul bancii, la nivelul functionarilor bancii se respectau exact procedurile reglementate prin protocoalele dânsilor de acces în aceste casete nu s-ar fi ajuns la aceasta situatie”, a afirmat oficialul IPJ Prahova, care se ocupa de anchetele deschise în urma reclamatiilor privind disparitia unor sume de bani si bunuri de sute de mii de euro din casete de valori din incinta Raiffeisen Bank Ploiesti.

În acest context, întrebat daca angajatii bancii nu au respectat procedurile în ceea ce priveste accesul la cutiile cu valori, Zecheru a raspuns: „Se pare ca acolo exista niste vulnerabilitati pe care urmeaza sa le deslusim noi”.

„Oricarei persoane care intra acolo i se deschide usa de acces în camera respectiva, dupa care functionarul bancii îi desface caseta, îi deblocheaza practic caseta persoanei care vrea sa aiba acces, dupa care persoana respectiva, cu cheia ei, deschide caseta respectiva si opereaza în caseta si functionarul ramâne în proximitatea lui, dupa care persoana respectiva încuie caseta la loc, dupa care functionarul, cu cheia bancii, blocheaza caseta. Deci, daca se respecta chestiunea asta si se facea pentru fiecare caz în parte, nu aveam situatia de acum. Deci, asta este situatia standard. Deocamdata nu putem sa ne pronuntam, pentru ca suntem înca în ancheta, dar eu v-am spus exact cum se patrunde acolo si care sunt procedurile. Concluziile le trageti dumneavoastra”, a adaugat comisarul-sef Nicolae Zecheru.

Acesta a mai spus ca politistii care se ocupa de ancheta i-au audiat pe reclamanti, pe angajatii bancii si spera sa ajunga la o concluzie „cât de repede”.

Politia Prahova a primit, saptamâna trecuta, doua reclamatii depuse la o zi diferenta, din partea unor persoane care sustin ca din casete de valori închiriate în incita sucursalei Raiffeisen Bank din centrul Ploiestiului le-au disparut mai multe bunuri si sume de bani în valoare de sute de mii de euro.

Prima reclamatie a fost depusa joi de catre un om de afaceri din localitatea Barcanesti, care sustine ca din incinta casetei de valori i-au disparut bani, bijuterii si ceasuri în valoare de aproximativ 200.000 de euro.

A doua zi, vineri, primarul comunei prahovene Plopu, Adrian Balanescu, a reclamat Politiei disparitia, dintr-o caseta de valori din incinta aceleiasi sucursale bancare, a unor sume de bani si bunuri a caror valoare totala se apropie de un milion de euro. Conform declaratiilor facute de primarul Adrian Balanescu, din caseta de valori de la Raiffeisen Bank i-au disparut 410.000 de dolari 100.000 de lire sterline, 30.000 de franci elvetieni, 8.000 de dolari canadieni si aproape un kilogram de aur, sub forma de lingouri si bijuterii. Daciana Ilie, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie