Cererea lui George Becali de a beneficia de un regim de detentie deschis, a fost respinsa de Judecatoria sectorului 5

 

Judecatoria sectorului 5 a respins marti cererea omului de afaceri George Becali de a beneficia de un regim de detentie deschis, ceea ce i-ar fi permis acestuia sa iasa opt ore zilnic din închisoare la munca sau pentru a presta diverse activitati stabilite de penitenciar.

gigi becali 1„În baza art. 25 alin. 6 din Legea nr. 275/2006 respinge contestatia formulata de condamnatul Becali George împotriva încheierii nr. 532/07.06.2013 a judecatorului delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate la Penitenciarul Rahova ca neîntemeiata. Decizia este definitiva”, se arata în hotarârea instantei.

Marti, George Becali a explicat ca iesirea sa din penitenciar pentru a merge la serviciu ar fi buna pentru el, familia lui si societate.

„Cea mai mare durere a mea este când vin în instanta, când intru în duba si ma uit pe geam si vad oameni liberi care se plimba. Vreau sa ies afara, sa ma duc la servici, sa nu mai am sentimentul ca stau în duba, merg si eu ca oamenii pe trotuar”, i-a spus Becali judecatoarei care se ocupa de cererea sa.

El a precizat ca a solicitat unei comisii de la Penitenciarul Rahova, compusa din cinci persoane, sa-i fie schimbat regimul de detentie dintr-unul semideschis în unul deschis, însa trei dintre membrii comisiei, de care el era sigur ca îi vor aproba cererea, nu au avut curajul sa voteze favorabil, de „frica” sefului penitenciarului.

George Becali a sustinut ca se considera în continuare nevinovat, dar în acelasi timp respecta decizia justitiei de a-l condamna la detentie.

„Vorbeste lumea. Daca era Becali liber, acum era acolo la accidentul din Muntenegru, acum eram la inundatii. Eu am construit 320 de case pentru oameni, le-am platit curentul, am platit zeci de proteze pentru oamenii bolnavi. Nu ma laud, dar acum le spun ca sa va conving pe dumneavoastra. (…) Condamnarea nu mi-a dat-o Înalta Curte, mi-a dat-o Dumnezeu ca un dar si eu îl accept. Regimul deschis îl doresc pentru mine, familia mea si alti oameni. Am o familie frumoasa si mânie-poimâine marit fetele, dar nu vreau ca ele sa vina sa ma vada la penitenciar si nici nu vreau sa vorbesc cu ele la telefon, pentru ca daca sunt suparate o sa plâng”, i-a mai spus Becali judecatoarei.

El a declarat ca daca i se va da voie sa iasa din penitenciar, atunci va avea dreptul la un telefon mobil, cu ajutorul caruia va putea face acte caritabile, cum ar fi construirea unui spital, asa cum i-a promis lui Dan Puric, sau a unui azil pentru batrâni, un proiect initiat de ministrul Maria Grapini.

Pe 4 iunie, George Becali a fost condamnat de Înalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani de închisoare pentru dare de mita si fals în înscrisuri sub semnatura privata în dosarul „Valiza”, el având la activ alte doua condamnari de doi ani, respectiv trei ani, în dosarul schimbului de terenuri cu MApN si dosarul privind sechestrarea de persoane.

Ulterior, Becali a cerut Tribunalului Bucuresti contopirea celor trei condamnari, instanta a fost de acord, însa a adaugat un spor de pedeapsa de sase luni, astfel încât el are de executat trei ani si sase luni de detentie.(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie