Renault vrea parteneriat cu grupul chinez Dongfeng

 

Grupul francez Renault ar putea intra în scurt timp într-un parteneriat cu producatorul chinez de automobile Dongfeng Motor, cele doua companii urmând sa formeze un joint venture de 1,8 miliarde de dolari dupa 10 ani de discutii, potrivit presei chineze, preluata de AFP.

renault siglaProiectul a fost aprobat în luna mai de oficialii chinezi si presupune restructurarea unui parteneriat existent între Renault si China Sanjiang Space Group, au declarat surse apropiate discutiilor pentru ziarul China Business News, preluat de AFP.

Potrivit informatiilor aparute anterior în presa, Dongfeng, al doilea mare producator auto din China, ar fi în discutii pentru preluarea unei participatii la celalalt concenr auto francez, PSA Peugeot Citroen.

Parteneriatul Renault – Sanjiang a fost creat în anul 1993 pentru a produce microbuzul Traffic. Productia a fost oprita în 2003, iar Renault si Dongfeng discuta de atunci restructurarea companiei.

Dongfeng a preluat în luna iunie 55% din proiectul Renault – Sanjiang, iar noua companie mixta va avea sediul la Wuhan, în centrul tarii, a afirmat sursa citata.

Noul joint venture ar trebui sa înceapa productia în 2014, fiind vizate în principal SUV-urile, cu o capacitate initiala de 150.000 unitati pe an, potrivit ziarului chinez.

Contactat de AFP, un purtator de cuvânt al Dongfeng a declarat ca grupul actioneaza în directia unui joint venture cu Renault.

Reprezentantii Renault în China au refuzat sa comenteze informatiile.

Vânzarile auto din China, cea mai mare piata auto din lume, au crescut anul trecut cu 4,3%, la 19,31 milioane unitati. Cresterea a fost însa limitata de restrictiile impuse în unele orase pentru reducerea congestionarii traficului si din ratiuni de poluare.

Compania de consultanta McKinsey estimeaza într-un raport prezentat anul trecut ca piata chineza a automobilelor va creste cu 8% pe an pâna în 2020, la 22 milioane unitati.

Renault este al doilea mare producator auto din Franta dupa vânzari si detine constructorul român Dacia.

Peugeot a inaugurat saptamâna trecuta cea de-a treia fabrica din China, situata tot la Wuhan si dezvoltata în parteneriat cu Dongfeng. economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie