Omul de afaceri Gheorghe Copos a vandut clubul de fotbal Rapid

 

Gheorghe Copos a vândut clubul de fotbal Rapid Bucuresti oamenilor de afaceri Nicolae Cristescu si Adrian Zamfir, dupa cum a anuntat fostul patron pe blogul sau personal, citat de AGERPRES.

George Copos”Ma bucur ca am reusit astazi (luni, n. red.) sa semnam actele care consfintesc venirea la Rapid a unei noi echipe de finantatori. Sunt convins ca noua echipa va face mult mai mult decât am facut eu. Toate conditiile sunt create în acest sens. Trebuie doar munca, vointa si întelepciune. Ma bucur de asemenea ca Galeria a fost, si ea, implicata în negocieri si în procedurile de ‘transfer de proprietate’. Aceasta pozitie, noua pentru ea, o obliga acum sa fie si mai aproape de echipa si de noua conducere. În fine, ma bucur ca simboluri ale Giulestiului au decis sa continue la Rapid. Pancone, tu nu trebuie sa stai în genunchi în fata nimanui. Ridica-te si lupta! Califica echipa în Prima Liga. Asta e menirea ta acum! Si a voastra, a tuturor Rapidistilor – la fel!”, afirma Copos în comunicat.

Gheorghe Copos a trecut în revista performantele clubului în cei 20 de ani în care a fost patronul acestei grupari de traditie, ”20 de ani tumultuosi. Au fost de toate: campionate, cupe si supercupe câstigate, esecuri inexplicabile, Europa, necazuri, drame, lacrimi, TAS, zâmbete, veselie, durere, fericire, împliniri, deziluzii, nume consacrate, ‘lupi tineri’ care au confirmat, altii care nu au confirmat, Galerie, brichete, petarde, arbitri, jandarmi, trofee, aclamatii, huiduieli, sarutari, îmbratisari, steaguri, imnuri, în concluzie ‘Farmecul Vietii!”’.

Dupa ce timp de 70 de ani echipa giulesteana a cucerit un singur titlu de campioana, în ultimii 20 de ani Rapid si-a trecut în palmares doua titluri de campioana a României (1999 si 2003); de 3 ori vicecampioana a României (1998, 2000 si 2006); alte 4 clasari pe podium (1996, 2002, 2004 si 2008); 4 Cupe ale României (1998, 2002, 2006 si 2007); 4 Supercupe ale României (1999, 2002, 2003 si 2007); câstigatoare a Cupei Ligii (1994). Pe plan international Rapid are cel mai lung parcurs european al unei echipe românesti într-o competitie continentala intercluburi: 16 meciuri în Cupa UEFA 2005-2006. A fost calificata în sferturile de finala ale Cupei UEFA (2005-2006); a avut doua participari în Liga Campionilor (1999 si 2003), o participare în Cupa Cupelor (1998), 11 participari în Cupa UEFA/Europa League (1993, 1994, 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007, 2008, 2011, 2012).

Copos a rememorat si felul în care a transformat baza ”Pasteur”, în baza sportiva ”Pro Rapid”, ”una din cele mai moderne din tara”.

”E mult, e putin? Depinde din ce pozitie privesti! Acum, pentru mine e deja istorie. O istorie împartasita cu multi prieteni, parteneri si mari specialisti. Acum ma gândesc doar la cei doi Mircea, Lucescu si Rednic, mari antrenori, care au câstigat fiecare câte un campionat cu Rapid. A fost o onoare sa lucrez cu ei si vreau sa le multumesc pentru toate bucuriile pe care le-am trait împreuna. Oameni extraordinari sunt cei care au sustinut Rapidul cu cântece, tobe, coregrafie si mult, mult suflet: Galeria. Ma încearca regretul ca nu am fost mai aproape de ei – ne-am fi cunoscut si înteles, probabil, mai bine unii pe altii. Ma bucur ca Rapidul ramâne în Prima Liga (observati ca nu am nici o îndoiala în acest sens). Istoria sa de 90 de ani obliga echipa la aceasta”, a conchis Copos, care spera sa auda ”numai de bine” despre rapidisti, subliniind ca Liga Campionilor îi asteapta.

Nicolae Cristescu a declarat dupa parafarea actelor ca presedintele clubului va fi Grigore Sichitiu, iar antrenor al echipei va ramâne în continuare Marian Rada.

„Este un moment istoric. Dupa o lupta seculara s-a semnat contractul de vânzare-cumparare a clubului Rapid. Ma bucur ca s-a concretizat acest vis al rapidistilor. Sper sa ducem Rapidul acolo unde vor toti suporterii. Este un contract de vânzare-cumparare atipic, pentru ca practic noi ne-am asumat niste datorii, iar vânzatorul, George Copos, n-a încasat nimic. Ba chiar ramâne si el cu niste datorii. În acelasi timp, noi practic n-am cumparat nimic, nici stadion, nici baza sportiva, ci doar un brand. De aceea spun ca este un contract atipic. Suma tranzactiei a ramas aceeasi. Însa important este ca finalul este unul fericit”, a spus Cristescu, citat de Digisport.ro.

Rapid va juca sâmbata un baraj cu Concordia Chiajna, pe stadionul ”Dinamo” din Capitala, pentru stabilirea celei de-a 18-a echipe care va juca în sezonul viitor în Liga I.(AS/editor: Mihai Tenea), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie