Circuit comun România – Republica Moldova – Bulgaria, pus la dispozitia turistilor de agentiile de turism

 

Firme de turism din Bulgaria, România si Republica Moldova au inclus în oferta lor un nou circuit destinat mai ales europenilor, dar si cetatenilor din fostele republici sovietice, a relatat luni site-ul de stiri Novinite.

concediuUn proiect care ar urma sa promoveze ‘cooperarea în locul concurentei’, potrivit fostului ministru român al transporturilor Cristian Petrescu.

Turul are o durata de opt zile, sapte nopti, si include o gama variata de activitati si atractii, potrivit BTA, care citeaza media din România. Turistii vor avea ocazia sa viziteze manastiri construite în stânca, crame, statiuni de relaxare, case de vacanta pentru turismul rural, precum si plaje însorite si peisaje de poveste în Delta Dunarii.

Traseul începe la Chisinau, în Republica Moldova, si cuprinde statiunile bulgare de la Marea Neagra Albena si Balcic, mânastirea Orheiul Vechi si orasul Cahul din Republica Moldova, dar si statiunea Eforie Nord din România. Pretul va varia în functie de tipul de pachet, ce va putea accentua fie latura religioasa, culturala sau de relaxare.

Gabriel Margineanu, seful Tourism Industry Employers Association din Republica Moldova, recunoaste ca turul, care va însuma câteva sute de kilometri, pare obositor, însa asigura ca astfel de calatorii sunt atractive pentru turisti. Cu toate acestea, tour-operatorii se tem ca infrastructura deficitara a drumurilor din Republica Moldova si Bulgaria reprezinta un minus, scrie Novinite.

Pe de alta parte, fostul ministru român al turismului Cristian Petrescu a subliniat ca noua ruta turistica este primul proiect ce va stimula cooperarea si nu competitia pe plan turistic între cele trei tari. ‘Cred ca toata lumea a fost deja în Spania, Italia si Franta. A venit vremea sa vina în România, Republica Moldova si Bulgaria’, a subliniat el, potrivit sursei citate.

Ruta turistica este implementata în cadrul unui proiect al Uniunii Europene menit sa creeze un parteneriat strategic în vederea dezvoltarii sustenabile a regiunii Marii Negre prin fructificarea potentialului sau turistic.(AS – autor: Bogdan Muresan; editor: Gabriela Ionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie