Sindicalistii Sanitas, deschisi la discutii despre performanta, daca se indeplinesc conditiile cerute pentru partea fixa

 

Sindicalistii din sanatate ar fi deschisi unei discutii despre criteriul performantei în salarizare doar daca în partea fixa indicatorul de referinta va creste la 800 de lei si daca sistemul de sporuri solicitat va intra în vigoare, a declarat duminica, prim-vicepresedintele Sanitas, Marius Sepi.

sindicat sanitasReprezentantul Federatiei Sanitas a declarat, pentru MEDIAFAX, ca sindicalistii au transmis deja Ministerului Sanatatii (MS) conditiile lor, respectiv respectarea principiilor Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cresterea indicatorului de referinta de la 600 la 800 de lei si intrarea în vigoare a sistemului de sporuri.

„Toate acestea s-ar putea face repede. Daca doresc sa se plece de la asa ceva, adica asta sa fie baza, atunci putem discuta si despre partea variabila, daca se doreste acest lucru pentru a-i premia pe cei performanti. Dar cine se ocupa de criterii? Putem fi deschisi la o asemenea discutie”, a declarat Marius Sepi.

Salariile bugetarilor vor include atât o suma fixa, dar si o parte variabila care va depinde de performantele profesionale individuale ale angajatilor, sistem care va fi reglementat prin noua lege a salarizarii din sectorul public pregatita pentru anul viitor, releva un document oficial obtinut de MEDIAFAX. Aurelia Alexa, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie