Odata cu plecarea studentilor in vacanta, chiriile scad in marile orase

 

Odata cu plecarea studentilor în vacanta, tot mai multe locuinte ramân goale, iar proprietarii sunt obligati sa îsi reduca pretentiile si, implicit, sa diminueze chiriile.

chei apartament chirieÎn ultima luna, numarul ofertelor de închiriere a crescut cu 10,4%, comparativ cu aceeasi perioada din 2012, pâna la 2.642 de oferte noi. Cum oferta a sporit, si tarifele cerute de proprietari s-au redus. Asa se face ca în iunie 2013, proprietarii au solicitat chirii mai mici pe toate segmentele, cu exceptia apartamentelor unicamerale. Chiriile medii pentru garsoniere au ramas acelasi ca si în urma cu un an, potrivit potrivit raportului lunar de monitorizare realizat de Anunturiparticulari.ro, pe baza tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare în presa scrisa si pe internet.

Chiria medie pentru garsoniere s-a mentinut la 222 de euro în luna iunie a acestui an. Chiria medie pentru apartamentele cu 2 camere s-au diminuat de la 317 de euro, cât era în luna mai, la 310 euro în iunie 2013.

Si proprietarii apartamentelor cu 3 camere si-au temperat pretentiile, iar chiria media a coborât în iuni la 430 de euro, fata de 449 de euro, cât era în luna precedenta. Un apartament cu 4 camere, situat în Bucuresti, putea fi închiriat, în medie, cu 643 de euro în iunie, fata de 691 de euro, cât era chiria medie în luna mai.

Chiriile cerute pentru apartamentele cu 4 camere s-au diminuat cu 7% fata de luna precedenta. În cazul chiriilor pentru locuintele cu 2 si 3 camere, acestea au fost ajustate în ultima luna cu 2%, respectiv 4%.

În luna iunie a acestui an, cele mai multe oferte noi au venit din partea proprietarilor de apartamente cu 2 camere. Pe acest segment, s-au înregistrat 1.094 de oferte noi. Tot în luna iunie circa 951 de bucuresteni si-au dat spre închiriere garsonierele. În cazul locuintelor cu 3 camere, numarul ofertelor noi a fost de 499. Cele mai putine oferte au fost lansate pentru apartamentele cu 4 camere, respectiv 98 de unitati. Simona Tapalaga, evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie