Ministrul de Interne – responsabil in fata premierului de cazul audierilor de la liceul Bolintineanu

 

Premierul Victor Ponta a declarat ca, în fata sa, ministrul de Interne, Radu Stroe, este responsabil în cazul elevilor audiati de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitala, acesta având datoria sa îi explice de ce nu a fost bine informat de la început asupra acestei situatii.

radu stroe„O sa sesizam CSM daca a fost vreo problema la magistrati, vreau si astept de la ministrul de Interne, nu doar purtatorul de cuvânt. Din punctul meu de vedere, în fata mea, responsabil e ministrul de Interne, care trebuie sa îmi spuna: de ce nu a stiut de la început, de ce a stiut gresit, pentru ca prima data mi-a zis mie ca nu erau mandate, dupa aia, ba era, ba nu era foarte clar. Ce s-a întâmplat, cine a fost responsabil… Prima data ministrul de interne m-a sunat la unsprezece si jumatate, mi-a spus ce se întâmpla acolo, ca exista pericolul unei tensiuni si eu raspund de tensiunile din aceasta tara, nu vreun procuror sau altcineva. Eu raspund ca în aceasta tara pacea sociala sa existe si legea sa se aplice normal, nu prin abuzuri. Mi-a spus: „Nu au mandate de aducere”. De altfel, cunosc foarte bine procedura. Trebuie sa citezi o persoana, în masura în care acea persoana nu vrea sa se prezinte, atunci poti sa folosesti mandatul de aducere”, a precizat primul ministru, duminica seara, la Antena 3.

În ce îi priveste pe cei care se fac vinovati în acest caz, premierul a precizat ca, daca fac parte din aparatul guvernamental, vor raspunde pentru eventualele abuzuri comise, iar daca e vorba de procurori, acestia raspund în fata CSM. „În mod sigur, ministrul Justitiei va avea – prin procurorul general, nu direct – va avea o imagine a ce s-a întâmplat si cum s-au întâmplat lucrurile. Eu cred ca mi-am facut datoria fata de oameni în aceasta tara”, a spus primul ministru.

El a mai precizat ca e important ca în România legea sa se aplice, fara a se comite însa abuzuri. „Eu pot doar sa vad, sa constat, pe baza a ceea ce mi-au spus ministrul de interne si ministrul de justitie, ca a fost foarte clar o actiune prost gândita si prost coordonata: procurori-politisti, în spiritul Macovei-Morar, al stilului abuziv de pâna în 2012, stilul în care „fa orice, sperie-i pe oameni, terorizeaza-i pe oameni”, ca n-au ce sa-ti faca”, a precizat Victor Ponta.

Parchetul de pe lânga Tribunalul Bucuresti si Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti au efectuat vineri verificari la Liceul Teoretic ”Dimitrie Bolintineanu” din Capitala în legatura cu examenul de Bacalaureat, mai multe persoane, în principal elevi, fiind audiati.
Premierul a declarat vineri ca în cazul în care nu exista mandat de aducere pentru elevii de la liceul Dimitrie Bolintineanu politistii nu trebuie sa-i ia pe acestia cu forta, iar procurorul sa îi citeze, ”pentru ca nu mai traim în vremurile lui Daniel Morar si ale comunistilor”.(A-autor: Irinela Visan, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie