Nelson Mandela este supus dializei si raspunde la stimuli

 

Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela este supus dializei si raspunde la stimuli, anunta o sursa medicala citata de CNN. Medicii care îl îngrijesc exclud posibilitatea debransarii acestuia de la aparate atât timp cât organele vitale „nu se confrunta cu deficiente reale”

nelson mandelaMedicii lui Nelson Mandela exclud, pentru moment, posibilitatea deconectarii de la aparate

Medicii care îl îngrijesc pe fostul presedinte sud-african Nelson Mandela exclud posibilitatea debransarii acestuia de la aparate atât timp cât organele vitale „nu se confrunta cu deficiente reale”, relateaza AFP.

„S-a discutat despre debransare”, a declarat Denis Goldberg, un prieten al lui Mandela. „Dar medicii au spus ca vor analiza aceasta optiune doar în cazul unor deficiente reale ale organelor vitale”, a explicat el.

Nelson Mandela, care este conectat la aparate respiratorii, este supus si dializei, a precizat sursa citata de CNN.

Exista informatii contradictorii în legatura cu starea lui Mandela, în vârsta de 94 de ani, internat de aproape o luna din cauza unei infectii pulmonare care a recidivat. Conform unui document judiciar din 26 iunie, fostul presedinte sud-african Nelson Mandela ar fi „într-o stare vegetativa permanenta”, iar medicii ar fi recomandat deconectarea de la aparatele care îl mentin în viata.

În paralel, Presedintia sud-africana a respins informatiile, explicând ca Nelson Mandela ramâne în stare „critica, dar stabila”. Pe de alta parte, un prieten care l-a vizitat luni a declarat ca Nelson Mandela era „constient” si chiar a încercat sa miste ochii si gura. Mihai Draghici, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie