Eficienta libertatii in cadrul achizitiilor publice, pusa la indoiala de premierul Victor Ponta

 

Joi, 4 iulie, premierul Victor Ponta si-a exprimat indoiala in legatura cu faptul ca prea multa libertate la achizitii pentru companiile si societatile nationale ar fi o idee buna.

victor pontaAcesta a adaugat ca majorarea sumelor pana la care autoritatile publice pot incheia contracte in mod direct, fara licitatii, a fost negociata si acceptata de Comisia Europeana, fiind agreata si de Guvern.

“Modificarea plafoanelor la legea achizitiilor publice a fost propusa si de Guvernul Boc, a fost propusa de noi, avem avizul DG Markt, deci lucrurile sunt foarte clare si in sensul in care Comisia Europeana a recomandat tuturor tarilor.

Cu ce nu sunt convins si o sa va rog pe fiecare ministru care aveti in subordine companii nationale, eu nu sunt convins inca de faptul ca prea multa libertate la achizitii pentru companii si societati nationale e o idee buna. Acolo noi nu am fost de acord, Guvernul.

Parlamentul, sigur, decide, dar as vrea sa va uitati cu totii si sa vedem cum facem mai departe. Inteleg ca societatile nationale, companiile nu merg chiar pe toate procedurile de la autoritati publice, dar nu as vrea sa revina la sistemul in care nu stim pe ce cheltuie banii si va rog sa va uitati si daca e cazul, reintervenim cu un act normativ”, a precizat primul ministru, la inceputul sedintei de Guvern.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a precizat ca motivul pentru care s-a recurs la aceste modificari este ca sistemul contestatiilor putea sa blocheze activitatea companiilor de stat. El a adaugat ca principiul transparentei este asigurat, prin publicarea tranzactiilor. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie