Declaratie socanta a fostului ministru al Educatiei, cu privire la spaga data la Bacalureat

 

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educatiei, a declarat la România TV ca banii proveniti din spagile de la Bacalaureat urmau sa ajunga la politicieni.

daniel funeriu„Ceea ce vedem la Bolintineanu este restructurarea retelelor mafiote care colectau banii din scoli. Banii de la Bolintineanu erau colectati de un consilier local PSD. Ce proba mai clara vreti? Miza nu e directoarea de la Bolintineanu sau liceul Bolintineanu, miza e reprezentata de destructurarea acestor retele. În 2010 si 2011 nu stiu sa fi vazut astfel de cazuri. Eu am facut un Bacalaureat corect, în care elevii care meritau au reusit. În 2010 si în 2011, credeam ca am dat lovitura de gratie acestor retele, dar iata ca aceste retele se restructureaza”, a declarat, la România TV, Daniel Funeriu.

„Ministerul Educatiei pe care îl conduceam a vegheat la prinderea acestor cazuri. Ministerul a desfasurat actiuni pentru ai prinde pe acesti oameni, nu pentru ai proteja”, a adaugat fostul ministru al Educatiei.

Daniel Funeriu a precizat ca mandatul sau e primul în care s-a luptat eficient împotriva fraudei de la Bacalaureat.

„Din punctul meu de vedere, institutiile statului trebuie sa-si faca treaba si cred ca primii pasi pe care i-am facut în 2010 si în 2011 pentru destructurarea acestor retele, ma bazam pe informatii extrem de clare…E o lupta care trebuie continuata. Eu sunt mândru ca am început-o. În mandatul meu, a fost primul mandat în istoria ministrilor Educatiei postdecembristi în care am luptat eficient împotriva fraudei la Bacalaureat. În guvernarea din care am facut parte nu am dorit ca acesti bani sa mearga spre partidele politice”, a spus, la România TV, Funeriu. Filip Stan, rtv.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie