Clarificari in legatura cu ancheta de la Liceul Bolintineanu, cerute de procurorul general al Romaniei

 

Procurorul general al României a solicitat vineri conducerii Parchetului de pe lânga Tribunalul Bucuresti clarificari cu privire la aspectele prezentate în spatiul public ca fiind contradictorii în cauza privind fraudarea examenului de bacalaureat la Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu”.

tiberiu nituPotrivit unui comunicat al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, în legatura cu modalitatea de efectuare a unor acte de urmarire penala, nu se pot efectua în acest moment verificari, deoarece un astfel de demers ar putea reprezenta o imixtiune în activitatea procurorilor, de natura a afecta independenta acestora.

„Numai dupa adoptarea unei solutii poate fi analizata oportunitatea efectuarii unei verificari, prin procurori anume desemnati, cu privire la eventuale încalcari ale normelor procedurale sau a sesizarii Inspectiei Judiciare”, precizeaza comunicatul PÎCCJ.

Seful Sectiei Urmarire Penala a Parchetului de pe lânga Tribunalul Bucuresti, Bogdan Staicu, a precizat vineri ca, în cazul elevilor audiati de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitala, au fost întocmite procese-verbale de citare, si nu mandate de aducere.

„Au fost întocmite procese-verbale de citare în care s-a convenit data audierii. La acest moment, la Politia Capitalei se fac audieri. Sunt sapte procurori de la Parchetul Capitalei prezenti acolo. Si-au exprimat dorinta de a fi audiati azi circa 20 de elevi, deja zece sunt implicati în audieri. Pentru ceilalti s-au întocmit procese-verbale de citare si vor fi audiati în zilele urmatoare, începând de sâmbata, cu o pauza duminica, procesul continuând luni, astfel încât sa putem sa îi audiem pe toti în legatura cu faptele descoperite de noi”, a declarat Staicu.

El a explicat ca autocarele care s-au deplasat vineri la liceu au fost aduse pentru a facilita deplasarea celor care ar fi dorit sa fie audiati în cursul zilei.

„În situatia noastra nu s-a dorit punerea în executare a unor mandate de aducere, ci doar s-a convenit data la care ar trebui sa fie audiat fiecare elev. Li s-au prezentat prevederile legii, în sensul ca daca nu se prezinta la data convenita în procesul-verbal de citare, pot fi adusi cu mandat de aducere”, a mai spus Bogdan Staicu. AS – operator: Angela Capdefier, autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie