Linia de metrou Gara de Nord-Aeroportul Otopeni va fi înlocuita cu o linie de tren rapid

 

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, se gândeste sa renunte la construirea liniei de metrou care ar trebui sa lege Gara de Nord de Aeroportul Otopeni, deoarece numarul de pasageri ar fi destul de redus, în comparatie cu costul lucrarilor.

ministerul transporturilorDeocamdata, acest proiect este la „nivel de idee”, dupa cum a precizat seful de la Transporturi. Relu fenechiu a explicat, într-o conferinta, ca a facut niste calcule personal si ca linia de metrou Gara de Nord-Aeroportul Otopeni nu ar fi rentabila.

„Linia de metrou Gara de Nord-Otopeni are costuri prea mari. Nivelul maxim de calatori este egal cu nivelul maxim de calatori ai aeroportului. Pe o linie normala, Metrorex are zilnic si de 100 de ori mai multi calatori”, a explicat Relu Fenechiu.

Societatea de transport Metrorex a scos la licitatie lucrarile pentru linia de metrou care va lega Bucurestiul de Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) în luna mai a anului trecut. Valoarea estimata a lucrarilor depaseste un miliard de euro, fara TVA. Contractul se refera la „achizitii lucrari de structura statii, galerii, tunele, accese pe Magistrala 6-Statia 1 Mai-Aeroport Otopeni-Henri Coanda (lungime 16 km-fir dublu, 14 statii)”, potrivit anuntului.amosnews.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie