Forumul Investitorilor Autohtoni, avertizeaza ca anul acesta, 500.000 de români si-ar putea pierde locul de munca

 

Aproape o jumatate de milion de români din industrie si sectoarele orizontale si-ar putea pierde locurile de munca pâna la finalul anului, din cauza cresterii preturilor în sectorul energetic, avertizeaza Forumul Investitorilor Autohtoni (FIA).

forumul investitorilor din romania FIA‘În industria chimica si petrochimica, metalurgie, constructia de masini, industria sticlei, mobilei si în industria orizontala (distributie si sectoare conexe – n.r.) sunt în pericol 500.000 de locuri de munca. În industria metalurgica cifra de afaceri a scazut cu 23% în primul trimestru din 2013. Marile lanturi de magazine si-au redus vânzarile cu 30%’, a declarat, astazi, într-o conferinta de presa, Vasile Turcu, membru în consiliul director al FIA 2013.

Ioan Niculae, presedintele Consiliului Investitorilor Români (CIR), structura de reprezentare a FIA, a afirmat ca în industria chimica sunt în pericol 57.000 locuri de munca din cauza cresterii cu 37% a preturilor în domeniul energiei în 2013, la energia electrica, gaze naturale si transportul gazelor naturale.
Niculae a spus ca noua structura – CIR – doreste un dialog cu guvernul pe trei teme principale – energie, impozit forfetar si TVA, pentru a evita scaderea dramatica a locurilor de munca.

El a precizat ca din cei 4,2 milioane angajati din România, 57% sunt sustinuti de capitalul românesc, dar din primele 100 de mari companii pe piata autohtona companiile românesti nu sunt mai multe de cinci.

Componenta CIR a fost stabilita vineri si cuprinde 11 membri – Ioan Niculae, Radu Enache, Stefan Vuza, Viorel Catarama, Dragos Dragoteanu, Radu Timis, Bogdan Bosânceanu, Niculae Dusu, Mihai Sofian, Dragos Bâlteanu, Valeriu Blidar si Adina Niculae. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie