Fostul vicepresedinte AVAS, Cristina Chiriac, l-a inlocuit pe Mircea Ursache in functia de director general al World Trade Center

 

Complexul World Trade Center Bucuresti, în insolventa, are un nou director general, Cristina Chiriac, un fost vicepresedinte al Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), numit marti în functie de catre administratorul judiciar, în locul lui Mircea Ursache.

cristina chiriacUrsache a ocupat functia de presedinte-director general al World Trade Center Bucuresti timp de 11 ani, acesta fiind numit recent vicepresedinte al ASF.

Cristina Chiriac este economist, doctorand în economie al Academiei Române, practician în insolventa, evaluator si auditor financiar. În perioada 2009-2012 a îndeplinit functia de vicepresedinte AVAS, coordonând activitatea de postprivatizare si insolventa.

În urma cu doi ani, Tribunalul Bucuresti a aprobat cererea World Trade Center Bucuresti de intrare în insolventa, firma fiind în imposibilitatea de a plati datorii de 294 milioane lei, raportate la o cifra de afaceri de 39 milioane lei. Principalii creditori sunt Fondul Proprietatea cu 236 milioane lei si Municipiul Bucuresti cu 57 milioane lei.

World Trade Center Bucuresti exploateaza hotelul de 4 stele Pullman cu 203 camere, un centru de conferinte cu 10 sali multifunctionale, centrul expozitional Plaza, 11.000 mp spatii de birouri, 3.500 mp galerii comerciale si 2.000 mp restaurante.

În 2012 compania si-a redus pierderea la 4,6 milioane lei fata de 12,8 milioane lei cât a înregistrat în 2011. De asemenea, World Trade Center a înregistrat un profit din exploatare de 1,2 milioane lei fata de o pierdere de 400.000 lei în 2011, rezultatul negativ al exercitiului financiar al anului 2012 fiind influentat de pierderea financiara generata de deprecierea leului în raport cu euro. Cristina Cuncea, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie