Cosmote a luat cel mai mare imprumut din acest an: 225 de milioane de euro

 

Cosmote, al treilea mare operator de telefonie mobila dupa venituri si numarul de clienti, se pregateste sa semneze contractul pentru accesarea unui credit sindicalizat de 225 mil. euro obtinut de la Banca Europeana pentru Recon­struc­tie si Dezvoltare (BERD) si un consortiu de 7 banci pri­vate, afirma surse bancare.

cosmotePotrivit informatiilor publice disponibile, este cel mai mare împrumut sindicalizat aranjat de la începutul anului pentru o companie de pe piata lo­cala, banii urmând sa sus­tina proiectele ambitioase de cres­tere ale Cosmote în com­petitia cu rivalii de la Orange si Vodafone. De asemenea, o par­te din finantarea atrasa ar pu­tea acoperi efortul finan­ciar facut cu achi­ta­rea licen­te­lor de comu­ni­catii mo­bile pe 15 ani adju­de­ca­te de Cos­mote pentru circa 180 mil. euro.

Semnarea creditului sindi­ca­li­zat a fost anticipata în urma cu doua saptamâni de prese­din­tele BERD Sir Suma Chakra­barti aflat în vizita la Bucuresti. În prezent BERD nu mai are nicio finantare ac­tiva în industria de telecom locala.mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie