Cercetare in libertate, pentru directorii de la RADET, acuzati de coruptie

 

Directorii de la RADET Ion Voicu, Dan Mavrodin si Ovidiu Gardus, acuzati ca au cerut mita de la doua societati comerciale, vor fi cercetati în libertate, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri, eliberarea lor din arest, acestia având interdictie de a pleca din Bucuresti si Ilfov.

mitaCurtea de Apel Bucuresti a judecat, miercuri, recursurile facute de directorul general al RADET Bucuresti Ion Voicu, directorul economic Dan Mavrodin si directorul de exploatare si mentenanta Ovidiu Gardus împotriva deciziei din 26 iunie a Tribunalului Capitalei de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Instanta a admis recursurile directorilor de la RADET si a dispus ca acestia sa fie eliberati, înlocuind masura arestarii preventive cu interdictia de a parasi Bucurestiul si judetul Ilfov. Decizia instantei este definitiva, astfel ca cei trei directori de la RADET vor fi lasati sa plece din Centrul de Retinere si Arest Preventiv al Politiei Capitalei.

Directorii de la RADET, Ion Voicu, Dan Mavrodin si Ovidiu Gardus, arestati pentru fapte de coruptie, au creat „perceptie negativa asupra modului lipsit de onestitate în care se deruleaza afacerile” în România, araa aratat judecatorul de la Tribunalul Bucuresti în motivarea deciziei din 26 iunie.

„Componenta de exemplaritate a masurii preventive se impune si raportat la perceptia partenerilor de afaceri implicati în aceste activitati, retinându-se ca cei doi denuntatori sunt reprezentantii a doua societati comerciale multinationale (Danemarca, respectiv Germania), iar prin atitudinea inculpatilor s-a creat o perceptie negativa asupra modului lipsit de onestitate în care se deruleaza afacerile în spatiu românesc datorita unor functionari care nu respecta valorile sociale ocrotite de lege”, a notat judecatorul Tribunalului Bucuresti în motivarea decizie.

Ion Voicu este acuzat de luare de mita, în forma continuata (trei acte materiale), Dan Mavrodin, de luare de mita si complicitate la luare de mita, ambele în forma continuata (câte trei acte materiale), iar Daniel Gardus este acuzat de luare de mita, în forma continuata (trei acte materiale), potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).Catalin Lupasteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie