BCR a vandut clientilor sai in trei ani de zile, peste doua tone de aur

 

Banca Comerciala Romana (BCR) a vândut clientilor sai peste 2 tone de aur, de la lansarea, în 2009, a serviciului de tranzactionare a metalului pretios pentru persoanele fizice. Media ponderata (cu volumul) a tranzactiilor realizate a fost de peste 40 kg de aur / tranzactie, potrivit datelor primite de ECONOMICA.NET de la banca.

aurValoarea celor 2 tone de aur vândute de BCR clientilor sai, în mai bine de 3 ani, se ridica la aproximativ 300 milioane lei.

O mare parte a tanzactiilor a fost efectuata de divizia de private banking, dedicata clientilor cu mari resurse. Pe acest segment media a fost de 40 de kg / tranzactie, potrivit datelor primite la redactia ECONOMICA.NET de la banca.

BCR vinde aur financiar, de 99,99% puritate, sub forma de lingouri si monede de aur pur de diverse marimi si gramaje. De obicei, banca rasumpara aurul pe care l-a vândut.

Aurul BCR este furnizat de catre Austria Mint, „o companie cu o bogata traditie în domeniu si care comercializeaza cu succes aur sub forma de monede si lingouri pentru investitorii din întreaga lume“, potrivit oficialilor BCR.

„Tranzactionam lingouri de aur de diferite marimi inclusiv cele de 2g, iar dintre monezi cea mai vânduta este cea de 1/10 uncie (3.11g) si 1 uncie (31.10g) – numita „Filarmonica“. Astfel, volumul tranzactionat de noi în ultimele luni, s-a dublat comparativ cu începutul acestui an”, a adaugat Laura Hexan, sefa departamentului de produse de trezorerie – retail din cadrul BCR.

Aurul este considerat, în mod traditional, un activ de refugiu în cazul turbulentelor pe pietele fianciare, dar si de conservarea valorii împotriva eroziunii inflationiste.Totusi, recenta criza globala a propulsat aurul ca pe o tinta de investitii si speculatie majora.

Pretul aurul a suferit o scadere considerabila în acest an, dupa ce economia SUA a început sa dea semne tot mai convingatoare de revenire si, mai ales, dupa ce Federal Reserve, banca centrala a SUA, a anuntat programul de reducere si oprire a operatiunilor de infuzii de lichiditati. Cu acestea bancile au finantat, cel mai adesea, speculatiile de piata mai degraba decât companiile.

Nu întâmplator, prin urmare, clientii BCR „considera pretul actual al aurului ca find un nivel bun de cumparare“, dupa cum afirma Laura Hexan.

BCR vinde aur în orice unitate, dar numai pe baza unei comenzi prealabile. Totodata, BCR ofera si serviciul de depozitare pentru aur fizic pentru cantitati de minim 100 g. Aurul pastrat în custodie la BCR poate fi rascumparat ulterior de catre banca, în situatia în care clientul doreste acest lucru. Altfel, aurul Mint Austria din oferta BCR poate fi vândut oriunde în întreaga lume unde se tranzactioneaza metale pretioase.

Toate lingourile vândute de BCR îndeplinesc standardul „London Good Delivery”, ce garanteaza calitatea si recunosc monetariei statutul de producator autorizat. Indiferent de marime, fiecare lingou are o puritate de 99.99% sau 24 carate, având inscriptionate emblema Monetariei Austriece, specificatiile si numarul de serie. Fiecare moneda este batuta din aur cu puritate de 99.99% sau 24 de carate si sunt denumite dupa faimoasa orchestra Viena Filarmonica.economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie