Ministrul Justitiei spera ca obiectivul procurorului Vasilache de clarificare a dosarelor Revolutiei, sa se realizeze cat mai repede

 

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat marti ca procurorul Ion Vasilache, propus ca sef al Sectiei Parchetelor Militare din cadrul PÎCCJ, are un obiectiv ambitios – sa clarifice tot ceea înseamna dosare ale Revolutiei – si spera ca acest lucru sa se realizeze nu într-un interval de trei ani, ci cât mai repede posibil.

Robert Cazanciuc„Ion Vasilache este un procuror cu foarte multa experienta ca procuror militar si cred ca astazi a a aratat ca are si o viziune de dezvoltare a sistemului parchetelor militare care probabil în ultimul timp se afla într-un oarecare con de umbra. Procurorul Vasilache ne-a aratat astazi în audieri ca sunt lucruri noi de facut, sunt lucruri care pot sa dinamizeze aceasta activitate a parchetului. Din punctul meu de vedere, dincolo de prezentarea generala si raspunsuri foarte corecte la întrebari, are si un obiectiv ambitios care evident nu este doar al procurorului Vasilache, ci el trebuie sa fie al întregului sistem, si anume ca în acest mandat sa clarifice tot ceea înseamna dosare ale Revolutiei. Sper sa faca acest lucru nu într-un interval de trei ani de zile, ci cât mai repede posibil”, a afirmat Cazanciuc, dupa ce Sectia pentru procurori a avizat favorabil cei patru procurori propusi pentru numirea în functii de conducere la DNA si PÎCCJ.

Cazanciuc a aratat ca toti cei patru sunt procurori cu experienta, iar aceste propuneri au fost formulate de el dupa consultari cu procurorul general si seful DNA, tocmai în ideea sa formeze echipa cu cei deja numiti.

„Toti patru au atât experienta operativa, cât si în functii de conducere. Marius Iacob nu cred ca mai are nevoie de niciun fel de prezentari. Camelia Sutiman pentru Sectia de urmarire penala si criminalistica este un procuror cu multa experienta, mai ales la DNA, o experienta importanta ca inspector. De aceea, cred ca va aduce acel plus de experienta pe zona de combatere a coruptiei în asa fel încât sa putem avea o activitate si mai eficienta în interiorul sistemului la toate unitatile de parchet pe ceea ce înseamna combaterea micii coruptii, pe ce înseamna combaterea spalarii banilor, a conflictelor de interese”, a precizat ministrul.

Referitor la propunerea Simonei Bradiceanu ca sef la Sectia de resurse umane si documentare a PÎCCJ, Robert Cazanciuc a spus ca este un procuror mai putin vizibil decât ceilalti, dar cu o foarte buna cunoastere a sistemului.

„Sigur, nu este foarte usor sa gasesti procurori dispusi sa gestioneze resurse umane. Nu de asta s-au facut procurori, cum nu este usor sa gasesti procurori sa faca Relatii publice. Aici cu siguranta mai sunt lucruri de facut pentru a aduce oameni tineri în aceasta echipa care sa poata sa creasca si sa învete”, a mai mentionat ministrul Justitiei.(AS, autor: Madalina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie