Cristian Cioaca a atacat cu apel condamnarea in dosarul de omor

 

Fostul politist Cristian Cioaca, condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu, a atacat cu apel, miercuri, sentinta pronuntata în urma cu o zi de Tribunalul Arges.

cristian cioacaCererea formulata de inculpat a fost înregistrata la instanta de fond, dosarul urmând sa fie înaintat la Curtea de Apel Pitesti.

Cristian Cioaca a fost condamnat, marti, la 21 de ani de închisoare pentru savârsirea infractiunii de omor calificat si la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând sa execute 22 de ani de detentie.

Inculpatul a fost obligat totodata sa plateasca echivalentul 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului sau minor Patrick, în calitate de parte vatamata. De asemenea, Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma sa primeasca daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro.

Cioaca a fost obligat si la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat.

Tribunalul Arges a respins cererile partilor civile Emilia si Robert Ghinescu de schimbare a încadrarii juridice în omor deosebit de grav, precum si cererea inculpatului de revocare a masurii arestarii preventive

Cristian Cioaca este încarcerat la Penitenciarul Colibasi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie.

Inculpatul a fost trimis în judecata de procurorii Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie pentru savârsirea infractiunilor de omor calificat si profanare de morminte, el fiind acuzat ca si-a ucis sotia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

Cristian Cioaca se afla în arest preventiv din 5 decembrie 2012.(AS – autor: George Onea, editor: Marina Badulescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie