Cargill a finalizat vânzarea echipamentelor fabricii de ulei din judetul Dolj si închide unitatea

 

Cargill a finalizat vânzarea echipamentelor de presare, rafinare si îmbuteliere a uleiului detinute în România catre Expur, filiala a companiei franceze Sofiprotéol, si va închide unitatea de profil situata din localitatea Podari, judetul Dolj.

silozuri cargill„Tranzactia are ca obiect marcile de uleiuri vegetale îmbuteliate Untdelemn de la Bunica si Olpo si o parte din echipamentele de presare, rafinare si îmbuteliere. (…) Cargill va închide unitatea de presare, rafinare si îmbuteliere de la Podari, aceasta nefacând obiectul tranzactiei. Productia a încetat si se implementeaza planurile referitoare la închiderea fabricii”, se arata într-un comunicat al companiei.

Operatiunile fac parte din strategia Cargill de iesire de pe piata uleiurilor vegetale din România si de concentrare a activitatii pe cresterea si dezvoltarea operatiunilor agricole, inclusiv pe gama de servicii acordate fermierilor si pe productia de furaje.

Expur a anuntat, în februarie, ca va prelua de la Cargill cele doua marci de ulei si echipamentele industriale de la fabrica din Podari, Dolj, dupa ce va primi avizul Consiliului Concurentei.

Expur detine o fabrica în Slobozia, unde proceseaza 400.000 tone seminte pe an si are 500 angajati. S-a alaturat Grupului Sofiproteol în 2010, dupa cumpararea de catre Saipol, filiala Sofiproteol specializata în procesarea semintelor oleaginoase.

Sofiproteol are activitati în 14 tari, 8.000 de angajati si a realizat în 2012 o cifra de afaceri de sapte miliarde euro.

Cargill este un producator si distribuitor în domeniile alimentar, agricol si industrial. Grupul este prezent în 65 de tari. Cargill a cumparat primul siloz în România în 2000 si s-a extins, ulterior, prin achizitii si investitii. Activitatile grupului pe piata româneasca includ comercializarea de cereale, servicii de depozitare în silozuri si producerea de nutreturi pentru animale.economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie