Spionarea institutiilor europene ar fi „o lovitura grea pentru relatiile UE-SUA” – Martin Schulz

 

Informatiile potrivit carora Statele Unite au spionat institutiile europene, daca se confirma, vor reprezenta „o lovitura teribila” pentru relatiile dintre UE si Washington, a apreciat luni presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Martin SchulzSchulz a declarat ca a fost „profund socat” de aceste dezvaluiri, în discursul sau, la sesiunea de deschidere a Parlamentului European de la Strasbourg.

„Daca aceste asertiuni vor fi confirmate, aceasta va însemna ca situatia este extrem de serioasa” si ele vor reprezenta „o lovitura teribila pentru relatiile dintre UniuneaEuropeana si Statele Unite”, a avertizat presedintele social-democrat al Parlamentului European, care a mentionat în decursul ultimelor zile un posibil „imens scandal”.

„Parlamentul European nu trebuie sa fie tratat precum un dusman”, a adaugat Schulz, evocând informatiile potrivit carora au fost instalate microfoane în Biroul de Informare al Parlamentului European de la Washington.

„Eu înteleg perfect ca trebuie sa fie luate masuri în lupta împotriva terorismului, sunt necesare si activitati de informare, dar eu nu am sentimentul ca institutiile europene au intentia de a pregati atentate teroriste, de aceea eu consider ca acest mod de a actiona este complet intolerabil”, a declarat presedintele Parlamentului European.

Schulz a anuntat ca a avut o „întâlnire cu ambasadorul american la Uniunea Europeana” si i-a „cerut ca în mod cât mai rapid si cât mai complet posibil, sa ofere toate explicatiile necesare”. Anna Primac, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie