Seria proceselor castigate de companiile farmaceutice cu privire la taxa clawback continua

 

Musat & Asociatii a reprezentat cu succes compania Farmexim, unul dintre cei mai importanti importatori si distribuitori de medicamente de pe piata locala, într-un litigiu privind anularea unor contributii clawback, continuând astfel seria solutiilor favorabile obtinute de echipa Musat & Asociatii în aceasta materie înca din 2012. Decizia a fost pronuntata de catre Curtea de Apel Bucuresti, în data de 25 iunie 2013.

taxa clawbackCoordonatorul echipei de avocati formata din Calin Dobre si Ionut Iablonschi, ambii senior associate, a fost Octavian Popescu, partner.

Octavian Popescu: „Aceasta decizie devine un punct de referinta în jurispridenta Curtii de Apel în materia litigiilor ce au ca obiect anularea contributiilor clawback, fiind pentru prima data când o instanta de judecata, pe lânga problematica TVA, sanctioneaza Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru caracterul eronat al raportarilor dintre Casele Judetene de Asigurari de Sanatate si CNAS. A fost un caz complex care a necesitat o serie de analize integrate, mai ales în contextul în care taxa clawback reprezinta o tema de interes atât pentru autoritati, cât si pentru producatorii de medicamente.” juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie