Robert Cazanciuc: CSM a avizat favorabil toate propunerile pentru conducerile DNA si PICCJ

 

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a anuntat marti ca Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil toate propunerile înainte pentru conducerile DNA si PÎCCJ.

robert-cazanciucAcestea sunt Marius Iacob, propus în functia de procuror-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, Camelia Sutiman – ca sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica în cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, Simona Bradiceanu – propusa sef Sectia de resurse umane si documentare, si Ion Vasilache – sef al Sectiei Parchetelor Militare din cadrul PÎCCJ.

„În urma analizarii proiectelor de management prezentate, precum si a interviului sustinut de candidati, în temeiul art. 40 lit. h din Legea 317/2004 (…), Sectia pentru procurori a CSM a decis acordarea urmatoarelor avize: pentru procurorul Marius Iacob – aviz pozitiv cu unanimitate de voturi; pentru procurorul Camelia Sutiman – aviz pozitiv cu unanimitate de voturi; pentru procurorul Simona Badiceanu – aviz pozitiv cu majoritate de voturi; pentru procurorul Ion Vasilache – aviz pozitiv cu unanimitate de voturi”, se arata într-un comunicat al CSM transmis marti AGERPRES.

Hotarârile Sectiei pentru procurori a CSM vor fi motivate si vor fi transmise Ministerului Justitiei în perioada imediat urmatoare.

În sedinta de marti a Sectiei pentru procurori a CSM au fost audiati Marius Iacob, Camelia Sutiman, Simona Badiceanu si Ion Vasilache, candidati nominalizati de Ministrul Justitiei pentru functiile de procuror sef adjunct al DNA, procuror sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ, procuror sef al Sectiei de resurse umane si documentare din cadrul PICCJ si procuror sef al Sectiei parchetelor militare din cadrul PÎCCJ.

Potrivit calendarului stabilit de Sectia de procurori a CSM, vor sustine interviuri miercuri Iuliana Nedelcu – propusa procuror-sef al Sectiei Judiciare din cadrul PÎCCJ, Antonia-Eleonora Constantin, propusa adjunct al Sectiei Judiciare din PÎCCJ, si Claudiu Dumitrescu, propus ca sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din cadrul DNA, în prezent seful Departamentului de Lupta Antifrauda.

Fiecare candidat are la dispozitie, potrivit ordinii de zi a sedintei publicate pe site-ul CSM, aproximativ 30 minute pentru prezentarea proiectului de management si 75 minute pentru întrebarile membrilor Consiliului.

Dispozitiile art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004 stabilesc ca procurorul general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul-sef al DNA, adjunctii acestuia, procurorii-sefi de sectie ai acestor Parchete, precum si procurorul-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si adjunctii acestora sunt numiti de presedintele României, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani în functia de judecator sau de procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singura data.(AS, autor: Madalina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie