Omul de afaceri Alin Simota ramane in arest preventiv

 

Omul de afaceri Alin Simota, fosta sa sotie si fostul sau bodyguard, Constantin Litera, precum si alte cinci persoane, despre care procurorii sustin ca au facut parte dintr-o grupare infractionala organizata deosebit de violenta, specializata în comiterea unor infractiuni de santaj, camatarie, înselaciune, ramân în arest preventiv, potrivit unei decizii a Curtii de Apel Alba Iulia.

CatusePurtatorul de cuvânt al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a mentionat, marti, ca instanta a admis propunerea formulata de DIICOT privind prelungirea duratei arestarii preventive dispuse în cursul urmaririi penale a celor opt inculpati.

Decizia nu este definitiva, competenta de solutionare a recursului revenind Înaltei Curti de Casatie si Justitie, a precizat Cosmin Muntean.

Competenta Curtii de Apel Alba Iulia de a solutiona cererea DIICOT a fost atrasa de faptul ca printre persoanele fata de care se fac cercetari în acest caz se afla si un ofiter de politie judiciara din Hunedoara.

Finantatorul clubului de fotbal Jiul Petrosani, Alin Simota, a fost arestat preventiv în 12 iunie, omul de afaceri fiind, potrivit DIICOT, liderul unei grupari infractionale organizate deosebit de violenta.

Fosta sa sotie si fostul bodyguard al lui Simota, cu care femeia s-a recasatorit, au fost arestati preventiv cu o luna înainte, respectiv în 10 mai. De altfel, procurorii au extins urmarirea penala pentru Simota si alte persoane ulterior arestarii sotilor Litera.

Inculpatii sunt acuzati ca au facut parte dintr-un grup infractional organizat, ale caror victime au fost oameni de afaceri din Hunedoara, o parte dintre acestia fiind dusi, la munca, în Libia.

Gruparea a actionat în perioada 2007 – începutul anului 2011. În total, au fost identificate mai mult de zece parti vatamate. Prejudiciul provocat prin activitatea infractionala este de peste 800.000 de euro.

Potrivit DIICOT, gruparea infractionala era organizata pe paliere de comanda si executie, specializata în acte de violenta, santaj, camatarie, înselaciune etc.

„Se exercitau violente, persoanele erau rapite, erau duse pentru a se face presiuni asupra lor în diferite locuri. Dobânzile si amenzile nu erau stabilite concret. Asta era specificul gruparii. Totul era aleatoriu, partile vatamate nu stiau ce datoreaza decât ceea ce li se cerea. Sunt parti vatamate care si-au pierdut si firmele, care au pierdut imobile sau sume importante de bani”, a mentionat, în iunie, procurorul sef al DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, Ioan Muresan.

Daca vor fi gasiti vinovati, cei în cauza risca pâna la 20 de ani de închisoare.

Potrivit DIICOT, din materialul probator aflat la dosarul cauzei rezulta ca liderul gruparii era Alin Simota, cel care transmitea ordinele catre Constantin Cristian Litera, acesta din urma asigurând punerea lor în executare.

La solicitarea lui Simota, sustin procurorii, au fost executate mai multe acte de violenta la comanda, rapiri si santaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se afla datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca acestia sa-si retraga memoriile si plângerile formulate catre diverse institutii.

Tot astfel, un candidat pentru functia de consilier local a fost agresat, potrivit procurorilor, la solicitarea lui Simota, la rândul lui consilier local si fost consilier judetean, pentru ca s-a opus unor cereri si proiecte de lucrari solicitate de firmele pe care inculpatul le administra.(AS- autor: Marinela Brumar, editor: Marina Badulescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie