ANAF a actualizat formularul electronic al declaratiei 112. Vezi de cand se depune in noul format

 

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a actualizat recent formularul electronic al declaratiei unice, informatia fiind publicata de Fisc pe pagina sa de internet. Actualizarea  PDF-ului inteligent pe care il completeaza contribuabilii a fost necesara ca urmare a modificarilor aduse de guvernanti  la contributia de asigurare pentru accidente de munca, raportata in formularul 112

ANAFFormularul electronic al declaratiei unice  a fost actualizat in 26 iunie si este disponibil in sectiunea Descarcare Declaratii, de pe pagina de internet a ANAF.

Contribuabilii vor incepe sa depuna la Fisc noul formular electronic pentru obligatiile fiscale aferente lunii iunie, care trebuie raportate pana cel tarziu in 25 iulie.

Actualizarea formularului electronic a fost necesara dupa ce, de la 1 iulie, au intrat in vigoare noi reguli legislative referitoare la calculul contributiei de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale.

Mai exact, la debutul lunii iunie, s-a modificat tariful de risc pentru accidente de munca si boli profesionale corespunzator codului CAEN al activitatii principale a unei companii.

Desi formula de calcul a contributiei de asigurare a ramas neschimbata, exista atat situatii in care tariful de risc a crescut, cat si situatii in care procentul luat in calcul pentru contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale s-a diminuat. Prin urmare, in primul caz, cheltuielile cu taxele salariale suportate si platite de angajator vor creste, iar in cel de-al doilea caz cheltuielile cu aceste taxe salariale se vor reduce, dupa cum a explicat pentru AvocatNet.ro Alina Musat,  Payroll Manager in cadrul Finexpert.

Concret, pentru codul CAEN 6209 „Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei”, tariful de risc a crescut de la 0.178% la 0.205%, in timp ce pentru CAEN 7022 „Activitati de consultanta pentru afaceri si management” procentul scade de la 0.214% la 0.168%, a exemplificat Musat. In acelasi timp, in cazul CAEN 6920 „Activitati de contabilitate si audit financiar, consultanta in domeniul fiscal” se pastreaza neschimbat procentul de 0.150%.

„Angajatorii care isi modifica activitatea principala si codul CAEN aferent vor plati cota de contributie aferenta noului tarif de risc incepand cu luna urmatoare schimbarii activitatii principale, in baza depunerii unei declaratii pe propria raspundere”,  a atentionat la inceputul lunii iunie reprezentantul Finexpert. Roxana Neagu, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie