Viitorul medicinei: Pastila cu microcip pentru analize

 

Pe masura ce societatea se confrunta cu implicatiile legate de intimitate ale dispozitivelor precum Google Glass, cercetatorii pregatesc deja o noua generatie de computere mult mai intruzive, constând în calculatoare si senzori minusculi care se înghit, transmitând informatii din interiorul corpului, scrie New York Times.

medicament„Ia aceste doua pastile cu cipuri si ele îmi vor trimite rezultatele analizelor pe email mâine dimineata”, am putea auzi în curând de la doctorul de familie.
Arata ca niste pastile obisnuite, alungite si un pic mai mici decât o vitamina. Desi aceste mici dispozitive nu sunt înca populare, unii oameni care sunt în pas cu tehnologia, deja le folosesc pentru a monitoriza o gama larga de date privind starea de sanatate si trimit aceste informatii doctorului.
Diverse versiuni de pastile cu cip au fost folosite pentru oameni cu profesii extreme, cum ar fi astonautii.
Pastilele contin senzori minusculi si transmitatori, se înghit cu apa si odata ajunse în stomac, ramân intacte si calatoresc mai departe prin tractul intestinal.
„Vei lua – voluntar, as putea adauga- o pastila, pe care o vezi ca o simpla pilula, însa în realitate este un robot microscopic care îti va monitoriza organismul si va transmite wireless date”, a spus Eric E. Schmidt, presedintele Google.

O pilula dezvoltata de Proteus Digital Health, o mica companie americana din Redwood City, California, functioneaza chiar fara baterie. Asa cum un cartof poate alimenta un bec, acidul gastric genereaza electricitate senzorului care are la capete magneziu si cupru. Pastila Proteus trimite informatiile catre o aplicatie de smartphone printr-un plasture atasat pe piele. Micul computer poate verifica daca medicamentele prescrise într-un tratament au fost luate la timp si cum raspunde corpul pacientului la medicatie.

Compania Proteus Digital Health a atras fonduri de investitii în valoare de 62,5 milioane de dolari (47,9 mil. euro). Conducerea companiei este de parere ca pastila va putea fi folosita de catre pacientii cu probleme psihice si neurologice. Persoanele cu probleme de inima vor putea monitoriza tensiunea si temperatura corpului, cei cu probleme pe fond nervos, inclusiv cei schizofrenici sau suferinzi de Alzheimer, vor putea avea monitorizate semnele vitale în timp real.

Administratia Alimentatiei si Medicamentelor din SUA a aprobat pastila Proteus anul trecut.zf.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie