Noua carte de identitate va avea cip si va tine loc si de card de sanatate

 

Aparitia buletinelor cu CIP se amâna! Noile carti de identitate vor fi disponibile abia de anul viitor, din aprilie. Legea noilor documente a trecut de Camera Deputatilor, însa a fost modificata radical. O noutate este contopirea buletinului cu cardul de sanatate, astfel încât sa avem un singur document.

Carte-identitate-electronicaNoua carte de identitate va avea dimensiunile unui permis, datele titularului vor fi tiparite atât pe fata cât si pe verso, si va contine faimosul cip. Însa noutatea absoluta este ca noul buletin va fi si card de sanatate.

Vor fi emise în paralel doua tipuri de buletin, iar fiecare îsi va putea alege varianta dorita.

„Vor fi doua mari categorii de CI. Una simpla, care va contine doar acel cip, continând datele de pe cardul de sanatate si un al doilea tip, mai profesionist, sa spunem, care va contine acele date biometrice si datele de pe cardul de sanatate”, spune Catalin Chiper, secretar de stat MAI.

Si modul de obtinere a documentului va fi simplificat. Pentru eliberarea unui nou buletin va fi necesar doar vechiul act si o declaratie pe proprie raspundere referitoare la domiciliu. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie