Pleci in concediu? Vezi unde sunt cele mai mari tarife

 

Desi turismul autohton ne lasa adesea un gust amar, pentru calatorii pretentiosi si mai ales cu dare de mâna exista tot mai multe oaze de lux la mare, la munte, în Delta Dunarii ori în inima marilor orase

concediuApartamente încapatoare, decorate cu mobilier si obiecte de arta vechi de sute de ani. Jacuzzi în camera sau curte interioara privata. Transferuri cu limuzina, cu elicopterul sau cu nave rapide. Tururi private ale unor obiective turistice ori acces la facilitati sportive sau de frumusete exclusiviste. Luxul pe care cei mai multi compatrioti l-au vazut doar în filme poate fi gasit acum si în România. Totul, desigur, în schimbul unor sume care pot ajunge la câteva mii de euro pe saptamâna.

Hotelurile ori complexurile turistice de cinci stele se adreseaza, desigur, doar unei mici parti din populatia tarii unde venitul mediu lunar pe gospodarie trece cu greu de 500 de euro. si concureaza cu ofertele, de multe ori mai tentante, din strainatate: în 2012, se estimeaza ca românii au cheltuit 4,5 milioane de euro pe Coasta de Azur si nu mai putin de 40 de milioane de euro în Dubai.
Astfel ca mai degraba sunt vizati strainii cu bani, având în vedere ca anul trecut unitatile de cazare autohtone au înregistrat 1,65 de milioane de sosiri ale unor oaspeti de peste hotare, în crestere usoara fata de 2011. „Cei mai multi nu cauta sejururi de lux, însa exista destui straini care sunt dispusi sa plateasca mai mult daca li se ofera ceva în schimb. Problema este ca în multe zone din România nu gasesti sub nicio forma servicii de calitate superioara“, spune Alexandra Paunescu, directoarea unei agentii de turism din Capitala.

Vezi lista pe capital.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie