Pana in 2015, Gazprom vrea sa detina 120 de benzinarii in Romania. Vezi ce investitii vor fi

 

Gazprom îsi propune sa detina 50 de benzinarii în România pâna la finalul anului 2013 si 120 pâna în 2015, cu o investitie totala de peste 150 milioane de euro, a declarat, vineri, într-o conferinta de presa, Kirill Kravchenko, director general adjunct Gazprom Neft, cu ocazia inaugurarii a doua benzinarii pe Autostrada A1 – Bucuresti – Pitesti, km 59 +540.

gazprom benzinarie„Investitiile noastre în economia româneasca sunt în crestere. Noi avem o activitate în expansiune, nu doar în exploatare si productie dar si în marketing si vânzare, domeniul geologic. Putem sa investim mai multe sute de milioane de euro în exploatare si productie în economia româneasca. Vrem sa construim o retea de vânzare, avem deocamdata 10 benzinarii, si vrem ca pâna la sfârsitul anului sa existe 50 benzinarii, iar pâna în 2015 reteaua noastra sa cuprinda 120 de benzinarii cu o investitie totala de mai mult de 150 milioane euro”, a spus Kravchenko.

Prezent la eveniment, Mihai Adrian Albulescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Departamentul de Energie, a aratat ca intrarea Gazprom pe piata este binevenita pentru consumatorii din România pentru ca aceasta competitie duce la scaderea preturilor de vânzare ale carburantilor.

„România este a doua tara europeana în care statiile de distributie de carburanti Gazprom au început sa opereze. Pe 19 decembrie prima statie Gazprom a fost deschisa în Serbia”, a mai spus oficialul Ministerului Economiei.

Subsidiara Gazprom Neft- NIS j.s.c Novi Sad a inaugurat, vineri, o noua statie sub brand-ul Gazprom în România. În acest moment reteaua cuprinde 12 statii de distributie carburanti în România. Programul de dezvoltare a noii retele de statii de distributie carburanti ‘Gazprom Petrol Stations’ include si alte tari din regiunea Balcanilor – Serbia, Bulgaria, România, Bosnia si Herzegovina. Pâna la sfârsitul anului 2015 reteaua Gazprom va avea aproximativ 250 de statii de distributie carburanti în regiunea Balcanilor, dintre care 120 în România. Managementul operational al retelei va fi realizat de catre NIS. Reteaua de statii de distributie carburanti Gazprom se situeaza în segmentul premium al pietei de profil.

NIS este una dintre cele mai mari companii integrate de energie din Europa de Sud – Est. NIS desfasoara operatiuni de explorare, productie si rafinare de petrol si gaze, cât si de vânzare de produse petroliere. Actionarii principali sunt Gazprom Neft (56,5%) si Guvernul Republicii Serbia (29,88%). Compania detine doua unitati de productie, în Pancevo si în Novi Sad, având o capacitate totala de procesare de 7 milioane tone de petrol pe an, cât si o unitate de productie GPL în Elemir. NIS produce anual aproximativ 1,7 milioane tone de Oil Echivalent (TOE) de petrol si gaz.

Reteaua retail a companiei include mai mult de 500 de puncte de lucru: statii de distributie carburanti si reteaua de depozite de titei în regiunea balcanica.(AS – autor: Florin Barbuta, editor:Mariana Nica), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie