Victor Ponta afirma ca judecatorii Curtii Constitutionale doar „au amânat cu un an” modificarea Constitutiei

 

Liderul PSD, premierul Victor Ponta afirma ca judecatorii Curtii Constitutionale doar „au amânat cu un an” modificarea Constitutiei si implicit regionalizarea României, precizând ca o decizie privind amânarea modificarii Constitutiei va fi luata în USL, dar adaugând ca un an trece repede în politica.

victor ponta1„Am aflat despre decizia Curtii Constitutionale si nu o sa ma feresc sa spun ca eu vad mult mai mult partea buna a acestei decizii. Aceasta parte buna este faptul ca vom putea face modificari în Constitutie, referendumuri, lucruri importante cu 30% prezenta, pentru ca prezenta de 50% practic ne bloca pentru urmatorii 50 sau 100 de ani posibilitatea de a face orice fel de reforma si de schimbare reala în România. Era o bariera pe care am atins-o o singura data, în 2003, cu niste eforturi speciale si pe care foarte clar, în conditiile în care ai 3,5 milioane de români în strainatate si în tara oameni care nu sunt interesati de politica, nu am mai fi atins-o niciodata. Sigur, ar fi fost bine sa fie si acum, ca o sa fie peste un an… Un an trece repede în politica, nu moare România un an de zile”, a spus Ponta la Digi 24.

El a aratat ca este greu de înteles de ce s-a decis întârzierea cu un an, dar nu mai conteaza acest lucru.

Întrebat daca amâna modificarea Constitutiei, Ponta a aratat ca nu poate lua singur o asemenea decizie, ci ca va discuta atât cu partenerii din USL, cât si cu celelalte forte politice, dar a adaugat ca judecatorii Curtii Constitutionale „doar ne-au amânat un an”.

„Nu pot sa iau o asemenea decizie singur. O sa discut când ma întorc în tara cu colegii din USL si cu celelalte forte politice, cu UDMR, cu PPDD. Ma gândesc ce s-ar fi întâmplat daca nu ne-ar fi lasat Curtea Constitutionala, însemna ca niciodata România nu se poate schimba. Asa doar ne-au amânat cu un an de zile”, a spus Ponta.

Întrebat daca se amâna si regionalizarea, Ponta a aratât ca subiectul este legat de Constitutie.

„Daca nu ai Constitutie, nu poti sa faci regionalizare. Sunt, evident, legate”, a conchis premierul.

Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constitutionala în masura în care nu se aplica referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrarii în vigoare a legii, a decis, miercuri, CC.

Liderul PNL Crin Antonescu declara ca o decizie privind momentul referendumului pentru revizuirea Constitutiei, dupa decizia de miercuri a CC, va fi luata în USL, el mentionând ca sunt luate în calcul toate variantele, inclusiv amânarea pentru anul viitor, chiar si odata cu alegerile prezidentiale. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie