Soferul autocarului rasturnat in Muntenegru, nu avea contract de munca si aviz psihologic

 

Soferul autocarului care s-a rasturnat în Muntenegru, George Ciobanu, nu avea contract de munca la firma care asigura transportul, nici avizele medical si psihologic, a declarat, vineri, Adrian Kritikos, inspector la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR).

accident muntenegruInspectorul Adrian Kritikos a spus ca imediat dupa producerea accidentului a fost în control la sediul firmei Gregory Tour, careia îi apartinea autocarul implicat în accident, iar patronul acesteia nu a putut prezenta contractul de munca, avizul medical si cel psihologic pentru George Ciobanu.

Patronul firmei avea opt soferi angajati, dintre care sapte aveau acte în regula, a precizat Adrian Kritikos.

În urma verificarilor, inspectorul ISCTR a anuntat ca s-au gasit mai multe nereguli, motiv pentru care patronul firmei Gregory Tour, Stefan Grigore, a primit dublul amenzii maxime.

„Chiar eu i-am scris procesul verbal de amenda, pe care marturisesc ca l-am completat cu satisfactie”, a mai spus Kritikos, fara a preciza cuantumul amenzii.

Un autocar al firmei Gregory Tour, în care se aflau turisti români, s-a rasturnat într-o prapastie, duminica, în jurul orei 18.00, ora României. În urma accidentului si-au pierdut viata 18 persoane, printre care si soferul autocarului, iar alte 29 au fost ranite. Ranitii au fost adusi în România marti, cu doua aeronave militare, si internati la spitalele Universitar, Floreasca, Elias si Bagdasar-Arseni.

Autocarul era condus de George Ciobanu, care lucra ca sofer în cadrul Politiei Capitalei, la Logistica. Potrivit oficialilor din Politia Capitalei, el lucra din septembrie 2012 si la firma care a transportat turistii în Muntenegru.

Patronul firmei Gregory Tour, Stefan Grigore, declara marti, dupa ce a fost audiat la Parchetul instantei supreme, ca George Ciobanu, care era si angajat al Politiei Capitalei, a fost „detasat temporar” pentru aceasta deplasare de la o firma patronata de fiul acestuia, dupa ce angajatul programat initial pentru cursa a intrat în concediu.

El a adaugat ca le-a dat procurorilor informatii privind starea tehnica si juridica a autocarului, precum si despre soferii firmei.

Patronul de la Gregory Tour a mai spus ca a fost solicitat de procurori sa aduca documente justificative de la firma si ca va sprijini, în acest caz, si cercetarile Inspectoratului Teritorial de Munca.

La Parchetul instantei supreme a fost, marti, si directorul agentiei de turism Mareea Travel, Marius Usturoiu. Acesta declara ca a fost chemat de anchetatori pentru a i se spune ce documente necesare pentru ancheta sa aduca.

Mareea Travel este agentia care a organizat circuitul turistic în care s-a produs accidentul, Usturoiu afirmând, luni, ca responsabilitatea pentru pagubele produse în urma acestuia apartine transportatorului, Gregory Tour.

Parchetul instantei supreme face o ancheta în cazul accidentului, sesizându-se din oficiu pentru savârsirea infractiunii de ucidere din culpa. Sectia de urmarire penala si criminalistica a Parchetului Înaltei Curti de Casatie si Justitie a cerut sprijinul autoritatilor din Muntenegru în acest caz, au precizat reprezentantii institutiei.

Anchetatorii muntenegreni au stabilit ca autocarul se deplasa cu o viteza de 80 de kilometri pe ora, aceasta fiind de doua ori mai mare decât limita admisa pentru acest sector de drum, potrivit datelor înregistrate de tahograf, citate de presa locala. Andrei Dumitrescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie