Ce presupune procesul de reorganizare a ANAF

 

Conform unei ordonante de urgenta adoptate in cursul zilei de miercuri, 26 iunie, de catre Guvern, ANAF se reorganizeaza ca urmare a fuziunii prin absorbtie si preluarea activitatii Autoritatii Nationale a Vamilor si a Garzii Financiare.

anaf1“Restructurarea ANAF constituie o preconditie pentru implementarea proiectului de modernizare a administratiei fiscale, convenit cu institutiile europene si pentru care s-a semnat un acord de imprumut cu Banca Mondiala”, se arata intr-un comunicat transmis de Biroul de presa al Executivului.

Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri, inaintea sedintei de Guvern, ca Executivul urmeaza sa adopte OUG privind unele masuri pentru imbunatatirea si reorganizarea activitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

“Astazi adoptam actul normativ, ordonanta de urgenta privind restructurarea si reorganizarea ANAF-ului. Este un obiectiv fundamental pentru guvernare si anume dinamizarea, eficientizarea nu doar a colectarii veniturilor bugetului, dar mai ales combaterea evaziunii fiscale. Toata lumea vorbeste, de 20 de ani, de evaziune fiscala.

Cu deciziile importante, radicale, pe care le luam astazi, putem sa spunem ca incepem nu doar sa vorbim, ci si sa facem in aceasta batalie, care va fi una din cele mai importante pe care le avem de dat in anii care urmeaza, constructia unei directii anti-fraude cu largi atributii, inclusiv sub supravegherea Parchetului de Cercetare Penala, cu sanctiuni foarte dure, cu un mod clar de selectie si proceduri rapide de recuperare a prejudiciilor – reprezinta, din punctul meu de vedere, lucruri foarte importante si necesare si care trebuie sa produca efecte in perioada urmatoare”, a spus primul-ministru. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie