Georgeta Basarabescu, presedintele Autoritatii de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal, a fost revocata din functie

 

Presedintele Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, Georgeta Basarabescu, a fost revocat din functie, marti, cu 92 de voturi „pentru” si 21 de „abtineri”, de catre senatori.

georgeta basarabescuBiroul Permanent al Senatului a discutat, la jumatatea lunii iunie, propunerea de revocare din functie a presedintelui Autoritatii pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal, Georgeta Basarabescu, ca urmarea unei adrese a Comisiei juridice.

Conform unui memorandum înaintat conducerii Senatului, Comisia juridica a audiat-o pe Basarabescu în urma unor sesizari din partea vicepresedintelui ASDCP, constatând ca în cadrul institutiei au existat „permanente tensiuni” care au avut efect asupra „rolului deosebit de important în asigurarea respectarii unui anumit segment al drepturilor cetatenesti”.

În noiembrie 2010, senatorii au ales-o pe Georgeta Basarabescu în functia de presedinte al Autoritatii pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal, functie pe care aceasta o îndeplineste si în prezent.

Basarabescu a primit 65 de voturi „pentru” si 52 „împotriva”, iar contracandidata sa, Cyntia Carmen Curt, a întrunit atunci din partea senatorilor 53 de voturi „pentru”, 63 de voturi „împotriva” si o abtinere.amosnews.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie