Directorii de la RADET Bucuresti acuzati de coruptie, au fost arestati

 

Directorul general al RADET Bucuresti, Ion Voicu, directorul economic Dan Mavrodin si directorul de exploatare si mentenanta Ovidiu Gardus, acuzati ca ar fi cerut mita de la doua societati comerciale, au fost arestati preventiv, miercuri, printr-o decizie a Tribunalului Capitalei.

CatuseCei trei fusesera retinuti marti de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Ion Voicu, director general al Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti, este acuzat de luare de mita, în forma continuata (trei acte materiale), iar Dan Mavrodin, director economic al aceleiasi regii, de luare de mita si complicitate la luare de mita, ambele în forma continuata (câte trei acte materiale), s-a precizat într-un comunicat de marti al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

În acelasi dosar a fost retinut Daniel Gardus, director de exploatare si mentenanta al RADET Bucuresti, acuzat tot de luare de mita, în forma continuata (trei acte materiale), potrivit sursei citate.

Anchetatorii sustin ca în februarie 2013, Ion Voicu si Dan Mavrodin, în calitate de directori ai RADET Bucuresti, au pretins, „cu titlu de mita, de la reprezentantul unei societati comerciale, suma de 600.000 lei (reprezentând 10% din suma pe care RADET Bucuresti o datora societatii respective în baza unui contract), pentru a începe efectuarea platilor aferente materialelor livrate”.

Procurorii DNA mai arata ca, ulterior, procentul cerut a fost micsorat la 4%, stabilindu-se ca transele de bani sa le fie achitate directorilor, de regula, dupa efectuarea platilor. „În baza acestei întelegeri, în perioada 13 februarie – 21 martie 2013, cei doi directori au primit, în trei transe, suma totala de 148.800 lei. Banii i-au fost remisi lui Mavrodin Dan, o parte din aceste sume fiindu-i date apoi lui Voicu Ion”, a mai aratat DNA.

Potrivit anchetatorilor, la 25 februarie 2013, Gardus a primit de la reprezentantul aceleiasi firme 5.000 lei, „ca urmare a unei pretinderi anterioare, în scopul de a nu exercita unele atributii de serviciu ce ar fi avut consecinte negative asupra derularii contractelor încheiate de RADET Bucuresti cu respectiva societate”.

La 22 ianuarie 2013, Gardus a primit înca 50.000 lei, prin intermediul aceleiasi persoane, „de la reprezentantul altei societati comerciale care avea contracte cu RADET Bucuresti, dupa ce, anterior conditionase continuarea implementarii contractelor de primirea acelei sume de bani”.

„În acelasi scop, al derularii în bune conditii a contractului, învinuitul Gardus Ovidiu i-a pretins reprezentantului acestei ultime societati comerciale sa efectueze plata cazarii în cuantum de circa 1.000 euro, pentru doua camere duble la un hotel din Paris, cu ocazia unei excursii pe care învinuitul împreuna cu alte persoane intentionau sa o faca în luna aprilie 2013. Desi cererea fusese acceptata, excursia nu a mai avut loc din cauza initierii prezentei anchete penale”, a mai afirmat DNA.

La 22 martie, anchetatorii au facut perchezitii la RADET si la sediile unor firme, printre care si societatea de constructii Erbasu, precum si la locuintele unor persoane din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu. Atunci au fost ridicate contracte, documente de plata, facturi si devize de lucrari si sume de bani. Catalin Lupasteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

7 comentarii

  1. paciu niculina spune:

    E unu Emil Pirosca acolo in RADET, care era in cardasie directa cu astia, era din clan cu ei, participa activ si intensiv la toate manevrele! Astia nu sunt toti! Acolo e o mafie, sunt numai clanuri! Organizati pe clanuri! Vin numai cu ciordeala in cap la munca, spagi de la asociatii restante sa nu ii debranseze, spagi din licitatii, raportari false, facturari pe date bagate din stomac etc. RADET este o golanie ordinara, e un adevarat viespar de golani ordinari!

  2. mitroi alin spune:

    Procurorii au montat microfoane în birourile RADET şi au observat cum reacţionau directorii. „Să nu fugi la WC, că acesta nu mai stă mult,” îi transmitea Ion Voicu lui Dan Mavrodin. „Bine, să trăiţi,” raporta directorul economic. „Dacă vine unul de la Logstor, să-l bagi încoace”, striga Mavrodin către secretara sa. Procurorii DNA susţin că Voicu şi Mavrodin i-au cerut reprezentantului Logstor suma de 600.000 de lei, reprezentând 10% din suma pe care RADET urma să o plătească pentru furnizarea materialelor. În final, comisionul a fost scăzut la 4%.

  3. mitroi alin spune:

    Ce parere aveti despre mafia din radet in frunte cu ion voicu?! care si-a instalat pe functii oameni de cea mai joasa speta, cum ar fi CRISTEA FLORIN, inginer la sectia Drumul Taberei, un om incapabil, incompetent, al carui singur atu era apartenenta la clanul voicu ?! CRISTEA FLORIN a instaurat un regim de teroare, promovand nonvalorile in subordinea lui, mai ales prin favorizarea acolitii lui voicu. Printre discipolii lui voicu se numara: MARIN LUCIAN (lider de sindicat, promovat in functia de dispecer avand doar 7 clase, desi postul respectiv prevede obligatoriu liceul).

  4. mircea spune:

    Toti sefii de sectii,directori de exploatare si sefii de servicii,erau pusi de Voicu.slugile lui.cine comenta era imediat schimbat si amenintat cu excluderea.sefii de compartimente , si nevestele sau copiii lor erau numiti in functii mari..ca de,daca se dadea ploconul era normal.daca nu,ii slugareau la maxim pe Voicu si Gardus.Ma intreb,de ce nu o ia nimeni la bani marunti si pe Ioana Stoica(lidera de sindicat),sa se vada unde se si pe ce se scheltuie banii angajatilor,ca si ea era o prietene fff buna cu Voicu?De ce de 20 de ani nu a fost schimbata Doina Marin,sefa de resurse umane?se spune ca ar fi omul SRI.Pe langa asta si alti directori de exploatare care la fel mulg atat angajatii cat si firmele cu care au colaborare.hotii

  5. oprica spune:

    Vorbiti doar pe la colturi! se pot face alegeri sindicale daca considerati necesar!

  6. iordanlucian spune:

    Lidera de sindicat stoica ioana ar trebui si ea intrebata despre „sedintele de sindicat”de la eforie nord ,predeal, neptun iar muncitorii nu au sapun sa se spele, salopete .apa minerala care se da la radet este de nebaut iar stoica ioana are sofer si masina cumparata din banii de la sindicat,care sindicat nu face nimic ptr oamenii care platesc 1%din salariu in fiecare luna

  7. vasile spune:

    Vorbiti de fostii directori ? Dar despre cei de acum nu aveti nimic de spus? Vorbiti de clanuri? Dar despre cele de acum tot nimic nu spuneti? Lidera de sindicat, aceasta individa Ioana Stoica, cea care „chipurile” l-a propus pe incapabilul si incompetentul, asa cum i se spune in toata institutia, de UNTEA VIRGIL, ca director general RADET (doar pentru 1 luna) (are ala moaca de asa ceva?)nu va intrebati de ce servicii a avut si are parte de la acest libidinos? Acest vulgar nu stiti probabil de ce este in stare pentru a pune mana pe ciolan….Pe ce e in stare sa puna si mana, si limba si p…., dar si pe cine…..Nu conteaza pe cine….Gaura sa fie, indiferent ca e masculina sau feminina. Atata timp cat iese banul, atata timp cat vulgarul si curvarul asta are banutul doldora si scaunelul de director, la care neam de neamul lui nu a visat, ce mai conteaza ce face si cu cine?
    RUsine sa va fie ca puneti asa rahati sa ne reprezinte…..

Adaugă părerea ta


 

Distribuie