Cum a ajutat Vodafone, Orange si Cosmote la intarirea leului

 

Moneda nationala câstiga azi mai bine de 1% în fata euro pe piata interbancara, consemnând astfel de departe cea mai buna performanta din regiune, motivul principal fiind platile pentru licentele 4G efectuate în grup de operatorii de telefonie mobila, spun dealerii

leu vs euro1La referinta BNR, leul s-a întarit semnificativ pentru a doua zi consecutiv, cursul euro coborând cu un pas impresionant, de 7,07 bani (1,58%), pâna la 4,4161 lei. Practic, în doar doua zile în care operatorii de telefonie mobila au avut de facut plati pentru licentele 4G, cursul a coborât cu 10,5 bani, cea mai mare apreciere din ultimii ani a leului.

În ceea ce priveste cursul dolarului american, BNR a anuntat o referinta de 3,3881 lei, în scadere cu aproape 1% (3,29 bani).

Daca în prima parte a zilei cursul euro se situa la peste 4,48 lei, dupa ora 9:00 a început sa coboare accelerat, astfel ca la 11:30 scazuse pâna la 4,425 lei.

În jurul orei 12:00, cursul se situa la 4,436 lei, ceea ce însemna o apreciere cu peste 1% fata de închiderea de ieri de pe interbancar (4,4832 lei). Cursul parea ca se stabilizeaza în zona 4,44 lei.

„Platile pentru 4G au dus cursul atât de jos, ieri si azi. Vodafone, Orange si altii s-au decis toti odata sa cumpere lei contra euro pentru a-si plati licentele, iar BNR nu a fost în piata ca sa le sustina cursul. E vorba de câteva sute de milioane de euro”, a explicat un dealer pentru Capital.

Astfel, leul înregistra de departe cea mai buna evolutie din regiune, zlotul polonez avansând cu 0,1%, pâna lla 4,329/euro, iar forintul maghiar pierzând 0,2%, pâna la 297,4/euro.

Si asta dupa ce ieri, Finantele au derulat a doua licitatie la rând la care au respins toate ofertele pe motiv de randament prea ridicat. Marius Pirloiu, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie