Senatorii au validat pe procurorul Luminita Palade in functia de membru al CSM

 

Senatorii au validat pe procurorul general al Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Bucuresti, Luminita Palade, în functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din partea procurorilor de la parchetele de pe lânga curtile de apel.

CSMLuminita Palade a fost validata, în sedinta de marti a plenului Senatului, cu 112 voturi pentru si 16 voturi împotriva.

Votul a fost secret cu bile, fiind vorba de numire de persoane.

În timpul prezentarii sale din Comisia juridica a Senatului, Luminita Palade a subliniat faptul ca îsi doreste un CSM unit si constituit din membri ”perfect constienti de rolul si locul lor”.

”Sunt lucruri de care sistemul are nevoie. Statutul, din câte stiu, se bate în cuie zilele acestea în zona de Constitutie si sunt multumita ca, fiind procuror din 1994, ramâne pe zona de magistrati. Îmi doresc o zona de independenta a procurorului, o zona de raspundere disciplinara care sa fie echilibrata, o zona de cariera a procurorului predictibila – pornind de la accesul în sistem si pâna la accesul pe functii de conducere. Este si zona administrativa de organizare a parchetului care este mai putin vazuta, dar care pentru noi, procurorii, este extrem de importanta. (…) Ultima zona si cea mai importanta – un CSM unit în conditiile în care la acest moment Consiliul are o imagine usor împartita în tabere si usor mai jos decât consider ca ar trebui sa fie. Un CSM puternic înseamna un CSM ai caror membri trebuie sa fie perfect constienti de rolul si locul lor acolo”, a spus Luminita Palade.(AS – autor: Catalina Barbu; editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie