ICCJ a decis ca Dumitru Cristudor, seful DNA Slobozia, sa ramana in arest

 

Seful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, acuzat ar fi ajutat trei persoane sa distruga acte ce puteau fi folosite ca probe într-un dosar din Germania de evaziune, ramâne în detentie, dupa ce un complet de cinci judecatori de la instanta suprema i-a respins marti recursul fata de masura preventiva.

dumitru cristitudorDecizia de marti a Înaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva.

Un complet de trei judecatori al instantei supreme a decis, în 14 iunie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a sefului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Slobozia, Dumitru Cristudor, suspendat din functie, în dosarul în care este acuzat de luare de mita si favorizarea infractorului.

Judecatorii instantei supreme au admis propunerea procurorilor DNA si au dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Cristudor, hotarârea fiind atacata cu recurs.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviintat, pe 13 iunie, retinerea si arestarea preventiva a sefului DNA Slobozia, iar, pe 14 iunie,a dispus suspendarea lui din functie.

Seful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, a fost retinut pe 13 iunie, fiind acuzat de luare de mita si favorizarea infractorului, dupa ce ar fi ajutat trei persoane sa distruga acte ce puteau fi folosite ca probe într-un dosar din Germania de evaziune fiscala, primind în schimb materiale de constructii. Catalina Cocolos, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie