7 ani de inchisoare pentru fostul premier italian, Silvio Berlusconi

 

Potrivit publicatiei The Telegraph, fostul premier Silvio Berlusconi a primit luni sentinta, care îl condamna la sapte ani de închisoare si ii interzice detinerea oricarei functii publice pe viata, dupa ce un tribunal italian l-a declarat vinovat de abuz al functiilor de serviciu si plata unor servicii sexuale cu o prostituata minora.

silvio berlusconiProcesul, care a durat mai mult de doi ani, a relevat mai multe petreceri de tip “bunga bunga”  pe care acesta le organiza în resedinta sa din Milano, în timpul anului 2010. El s-a scuzat, declarând ca aceste petreceri nu  reprezentau decât dineuri unde el îsi încânta oaspetii de sex feminin cu anecdote.

Cele trei judecatoare au decis însa ca Berlusconi dezvoltase un sistem de prostitutie menit a îi satisface propriile dorinte sexuale. Dupa ce au ascultat marturiile a mai mult de 30 de martori care au oferit drept probatoriu în favoarea lui Berlusconi, modele topless si un muzicant napolitan cu care inculpatul a înregistrat un CD cu balade, instanta a decis ca acestia trebuie investigati pentru marturie falsa.

Berlusconi a fost acuzat de plata a sute de mii de euro pentru partide cu dansatoarea din buric de origine marocana, Karima El Mahroug, cunoscuta si sub numele de “Ruby Hoata de Inimi”, în vârsta de 17 ani la momentul consumarii actului sexual pe care Berlusconi sustine ca l-ar fi întretinut datorita declaratiilor lui Ruby, care îi marturisise ca împlinise vârsta de 24 de ani.

Berlusconi a fost acuzat de abuz de serviciu deoarece a fortat politia din Milano sa o elibereze pe Ruby, când aceasta fusese retinuta pentru acuzatii de furt.  Berlusconi a motivat aceasta cerere, spunând ca Ruby este nepoata lui Hosni Mubarak, fostul presedinte egiptean, prin urmare ea trebuia sa fie eliberata pentru a evita un incident diplomatic.

Piero Longo, unul din avocatii lui Berlusconi, a declarat ca va face apel împotriva acestei hotarâri. În cazul în care nu va fi acceptata cererea sa, Berlusconi are posibilitatea de a intenta recurs în fata Curtii Supreme din Italia.   În timpul procedurilor, omul de afaceri bilionar nu va fi retinut.Diana Stoica, juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie