Pasagerii CFR Calatori pot vedea online mersul trenurilor
Pasagerii CFR Calatori pot vedea online, în timp real, pe site-ul www.cfr.ro tabela de sosiri-plecari din Gara de Nord, ce ofera informatii despre mersul trenurilor, despre întârzierile cu care pleaca sau vin trenurile si ora la care ajung la destinatie. Actualizarea informatiilor se face la fiecare minut. Din Gara de Nord, cea mai mare gara din tara, pleaca si vin circa 100 de trenuri zilnic, aceasta fiind una din principalele porti ale Capitalei, alaturi de aeroportul Henri Coanda din Baneasa. Aproape zilnic prin Gara de Nord trec circa 10.000 de persoane. Astazi, de exemplu, potrivit tabelei ce apare pe site-ul companiei www.cfr.ro/webcam.php, trenul de tip InterRegio de pe ruta Timisoara – Bucuresti ajunge la destinatie cu o întârziere de 25 de minute, în timp ce trenul care vine din Viena ajunge în Bucuresti cu o întârziere de 170 de minute.
Acest sistem de prezentare a informatiilor online a fost aplicat în urma cu câtiva ani la aeroportul Henri Coanda, ce prezinta pe propriul site programul avioanelor si eventual întârzierile cu care ajung sau pleaca la destinatie, însa aceste informatii nu sunt actualizate la fiecare minut.
Gara de Nord a fost neglijata totala în ultimii ani, drept dovada stau peretii scorojiti de la casele de bilete, cosurile de gunoi care arata deplorabil, care nu au fost schimbate nici dupa ce la compania de stat CFR SA a fost adus management privat. Pâna la începutul anului sI scaunele de pe peroane lasau de dorit, cele mai multe rupte si murdare, însa au fost schimbate de grecul Dimitris Sophocleus, care a stat câteva saptamâni la conducerea CFR SA.
Atât la compania CFR Calatori cât si la CFR SA, care adminsitreaza infrastructura feroviara, statul a numit management privat.
Alexandra Gatej, fostul CEO al companiei Unilever South Central Europe si fost consilier prezidential, a fost numita presedinte în consiliul de administratie (CA) al companiei de stat CFR Calatori, cu afaceri de 480 de milioane de euro în 2011.
Din consiliul de administratie al transportatorului feroviar fac parte si Dana Galben, care a lucrat anterior în CFR Calatori, CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale) si CFR SA, si Claudiu Octavian Dumitrescu si George Micu, care au lucrat de asemenea în companiile feroviare de stat. În functia de CEO privat al companiei a fost numit Valentin Dorobantu (40 de ani), care a lucrat anterior în CNADNR, AFER (Autoritatea Feroviara Româna) si CFR SA. Din 2012 pâna în ianuarie anul acesta, Stefan Roseanu a fost directorul general al companiei CFR Calatori. El a fost demis de Relu Fenechiu în urma unor proteste ale angajatilor, nemultumiti de faptul ca nu îsi primisera sa
Pe de alta parte, CFR SA, compania de stat care administreaza infrastructura feroviara, l-a numit pe George Micu, un fost director general la CFR Marfa, la conducerea companiei. El îl înlocuieste pe fostul director, grecul Dimitris Sophocleous, primul manager privat, care a preluat conducerea companiei în ianuarie anul acesta. Din consiliul de administratie (CA) de la CFR, care vor avea un mandat de patru ani, mai fac parte Sorin Mîndrutescu (CEO al Oracle România) si presedinte al CA, George Micu, Jiru Enache (secretar de stat la Ministerul Finantelor Publice), Peter Weiss (fost director al Bancpost si RBS România) si Peter Raimund Kubinschi (vicepresedinte executiv al Nextebank). Mirabela Tiron, zf.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!